marți, iunie 03, 2008

BEC a amânat discutarea contestaţiilor şi cererilor de anulare a alegerilor



Contestaţii şi solicitări de anulare a alegerilor, în dezbaterea BEC (Imagine: Mediafax Foto)
Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a anunţat, marţi, că Biroul Electoral Central a amânat discutarea oricăror contestaţii până după finalizarea centralizării proceselor verbale din circumscripţiile electorale. "Biroul Electoral Central a decis discutarea oricărei astfel de contestaţii depuse la BEC privind fraudarea alegerilor sau prin care se cere anularea rezultatelor alegerilor în anumite circumscripţii până la expirarea termenului de depunere a acestora", a declarat Marian Muhuleţ.

El a precizat că se va aştepta, totodată, să ajungă la BEC procesele verbale centralizatoare ale rezultatelor din circumcripţiile repective, termenul expirând marţi, la ora 24.00.

"Începând de mâine, în măsura în care vom avea şi aceste procese-verbale, vom discuta şi contestaţiile depuse", a precizat Muhuleţ, aducând drept argument Legea 66, ale cărei prevederi menţionează că trebuie să se constate că frauda invocată este în măsură să modifice rezultatul alegerilor.

Astfel, procedural, toate solicitările privind anularea alegerilor şi contestarea acestora în diferite zone ale ţării vor fi luate în discuţie miercuri, a adăugat Muhuleţ, precizând că şedinţa urmează să înceapă tot în jurul orei 9.30-10.00.

Niciun comentariu: