marți, iunie 03, 2008

Băsescu, maestru al acumulării stări de tensiune


The image “http://www.realitatea.net/media/image/200806/w480/image_121251346613383800_7.gif” cannot be displayed, because it contains errors.
De multe ori am văzul al Traian Băsescu momente de tăcere, lipsa de răspuns la acuzaţii, pentru a acumula tensiuni politice. Este un joc destul de periculos. Nerăspunzând imediat unor acuzaţii, adversari politici lovesc în orb cu credinţa că au nimerit un punct nevralgic şi apoi sunt demontaţi punct cu punct.
Băsescu: Aş fi fost mulţumit dacă Blaga câştiga din primul tur
Băsescu: Aş fi fost mulţumit dacă Blaga câştiga din primul tur (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Realitatea TV, că ar fi fost mulţumit dacă Vasile Blaga, candidatul PDL la Primăria Capitalei, ar fi câştigat din primul tur şi a confirmat că l-a sunat pe acesta pentru a-l felicita că s-a calificat în al doilea tur al alegerilor.

"Aş fi fost mulţumit dacă ar fi câştigat din primul tur pentru că nu am făcut niciun secret din faptul că îl consider cel mai bun să continue proiectele", a spus Băsescu, răspunzând unei întrebări.

Şeful statului a spus că l-a sunat pe Blaga şi l-a felicitat pentru că a intrat în turul doi şi că s-a apropiat de 30%.

Şeful statului a amintit că Blaga a plecat de la 9%, iar Oprescu a coborât de la 52 %.

Băsescu: Nu am avut legătură cu mineriada
Băsescu: Nu am avut legătură cu mineriada (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Traian Băsescu a negat, marţi, la Realitatea TV, că ar fi avut legătură cu mineriada, el prezentând cartea de muncă, potrivit căreia în acea perioadă lucra la Constanţa ca inspector şef la Navigaţia Civilă şi a spus că vârsta lui Ion Iliescu nu-i permite acestuia să mintă.

Traian Băsescu a precizat că a lucrat ca inspector până la 13 octombrie 1990, când a devenit subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor.

"Nu aveam nicio legătură cu Bucureştiul la acea dată", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a susţinut că nu a avut nicio legătură cu mineriadele şi cu FSN, el intrând în formaţiunea democrată după ruperea de FSN.

De asemenea, el a relatat că Bogdan Niculescu Duvăz se ascundea ca să nu fie filmat când le-a dus minerilor mâncare la Romexpo.

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, marţi, că secretarul general al PDL Vasile Blaga este "un făţarnic şi un insolent" şi a precizat că, în timpul mineriadelor din 1990, atât Blaga, cât şi "şeful său", Traian Băsescu, făceau parte din FSN.








Niciun comentariu: