miercuri, iunie 04, 2008

Declaratie de presa comuna- Emil Boc, Adriean Videanu


Emil Boc: Practic, PDL şi-a dublat scorul politic la consiliile judeţene, raportându-ne la anul 2004. În concluzie, PDL a obţinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor din întreaga lui istorie şi, raportându-ne la anul 2004, practic ne-am dublat votul politic.

Doi, a doua concluzie ar fi următoarea, pentru prima dată un partid singur învinge PSD în alegeri locale. Dacă până acum PSD mai putea fi învis prin alianţe, prin coaliţii, acum pentru prima dată PSD este învins de către un partid şi acest partid care învinge PSD este PDL. Pentru prima dată PDL învinge singur, fără alianţe, PSD la votul votul politic pentru consiliile judeţene, precum şi la primarii municipiilor reşedinţă de judeţ şi sectoarele municipiului Bucureşti. De asemenea, PDL învinge singur PSD la numărul de voturi pentru primari la nivelul întregii ţări. Aceste rezultate reconfirmă statutul PDL de partid al primarilor, de partid al administraţiei locale. Acest lucru este întărit şi de procentul foarte mare cu care foarte mulţi colegi din PDL au câştigat sau recâştigat primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ, fie că vorbim aici de Braşov, de Botoşani, de Alba, de Arad, de Cluj, de Dâmboviţa, de Dolj, de Mureş, de Neamţ, de Olt, de Suceava, de Tulcea, de Vâlcea, de Sectorul 3. Sunt primari care au recâştigat primăriile cu procente de peste 60%, mergând până la 80%, ceea ce reconfirmă faptul că PDL este şi rămâne partidul primarilor, partidul administraţiei locale.


De asemenea, putem constata de ultimă oră o refacere a coaliţiei celor 322, împotriva PDL. Strigătul de unire şi de luptă l-a dat nimeni altcineva decât Ion Iliescu, care a cerut deschis izolarea PDL, refacerea coaliţiei celor 322. Observăm cum Crin Antonescu îl susţine pe Oprescu. Observăm cum Mircea Geoană îl susţine pe Andrei Chiliman. Observăm cum PRM este împotriva PDL. Practic tot şi toţi cei care au compus şi compun coaliţia celor 322 sunt din nou împreună, împotriva PDL. Îi asigur că vor avea aceeaşi soartă de izbândă aşa cum au avut-o şi anul trecut, când au fost împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi împotriva PDL, pentru că PDL are întotodeauna ca aliat de partea lui cetăţeanul şi nu va cădea în capcana coaliţiei celor 322. De fapt, ce înseamnă în contextul alegerilor locale coaliţia celor 322? Înseamnă că de fapt dacă votezi Oprescu votezi Ion Iliescu, dacă votezi Ion Iliescu votezi coaliţia celor 322. Am observat iarăşi o declaraţie de ultimă oră a premierului Tăriceanu, care era preocupat, în loc să fie preocupat de problemele guvernării, de problemele ideologiei PDL şi de candidatul nostru la Primăria Capitalei. Îl asigur că Vasile Blaga va fi viitorul primar general al Capitalei. Iar în ceea ce priveşte ideologia liberală ar fi mai bine ca domnul Tăriceanu să fie preocupat de faptul că această ideologie liberală a căpătat tot mai mult accente roşii, prin apropiere de PSD şi susţinerea acestuia pe toate culoarele şi pe toate capitolele, precum rufele se amestecă în maşina de spălat şi capătă culori diferite. În acest moment este greu să mai vorbeşti de ideologie liberală la PNL. Vorbim de o doctrină liberală cu accente roşii, PSD-Iliescu. Dacă acestea reprezintă liberalismul în România, atunci probabil că avem lacune serioase în materie de cunoştinţe ideologice.

REZULTATE 1 IUNIE 2008 PD-L CJ: 14; REŞEDINŢE DE JUDEŢ OBŢINUTE ÎN TURUL l: 14 ; TURUL 2: 15

NrjudeţulPrimărie REŞEDINŢĂ JUDEŢconsiliu judeţean
1ALBAPD-L: 65%PD-L
2ARAD

PD-L: 66,7%

PD-L
3ARGEŞPSDPSD
4BACĂUTUR 2: PNL/indepPSD
5BIHORPNLPNL
6BISTRIŢA N.TUR 2: PD-L/PSDPD-L
7BOTOŞANIPD-L: 60%

PD-L

8BRAŞOVPD-L: 70%PNL
9BRĂILAPNLPSD
10BUZĂU

PSD

PSD
11CARAŞ SEVERINTUR 2: PD-L/indepPD-L
12CĂLĂRAŞITUR 2: PNL/PD-LPNL
13CLUJPD-L: 76,2%PD-L
14CONSTANŢAPSDPSD
15COVASNAUDMRUDMR
16DÂMBOVIŢAPD-L: 59%PD-L
17DOLJPD-L: 55%PSD
18GALAŢI

TUR 2: PSD/PD-L

PC

19GIURGIUPNLPNL
20GORJPSDPSD
21HARGHITAUDMRUDMR
22HUNEDOARAPNLPNL
23IALOMIŢAPSDPSD
24IAŞITUR 2: PD-L/PSDPSD
25ILFOVTUR 2: PD-L/PRMPD-L
26MARAMUREŞPNLPD-L
27MEHEDINŢI

TUR 2: PD-L/PSD

PD-L

28MUREŞ

PD-L:57%

UDMR

29NEAMŢPD-L: 79,37PD-L
30OLT

PD-L: 81,07%

PSD

31PRAHOVATUR 2: PD-L/PSDPSD
32SATU MAREUDMRUDMR
33SĂLAJPNL

UDMR

34SIBIUFDGRFDGR
35SUCEAVA

PD-L:75%

PD-L
36TELEORMANTUR 2: PD-L/PSDPSD
37TIMIŞPNŢCDPD-L
38TULCEA

PD-L: 73,3%

PD-L

39VASLUI

TUR 2: PD-L/PSD

PSD

40VÂLCEAPD-L: 72%PSD
41VRANCEATUR 2: PD-L/PSDPSD
SECTOR 1TUR 2: PNL/PD-L
SECTOR 2 PSD
SECTOR 3PD-L: 78,7%
SECTOR 4

TUR 2: PC/PD-L

SECTOR 5

TUR 2: PSD/PD-L

SECTOR 6TUR 2: PD-L/PSD

Niciun comentariu: