vineri, iunie 20, 2008

DNA...


20 iunie 2008
Nr. 157/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

CIORCHINĂ CĂTĂLIN EMANUEL, subcomisar de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Poliţiei Rutiere - Secţia Poliţie Autostrăzi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată, cercetat în stare de arest preventiv;
SANDU CONSTANTIN CORNEL, agent şef adjunct de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Poliţiei Rutiere - Secţia Poliţie Autostrăzi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată, cercetat în stare de arest preventiv;
GHEORGHE ANGHEL GABRIEL, agent şef adjunct de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Poliţiei Rutiere - Secţia Poliţie Autostrăzi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 13 martie 2008 – 28 mai 2008, inculpatul Ciorchină Cătălin Emanuel, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, a pretins şi primit de la trei conducători auto suma de 660 lei pentru a nu-i sancţiona contravenţional ca urmare a încălcării regulilor de circulaţie rutieră.
La data de 28 mai 2008, inculpatul Ciorchină Cătălin Emanuel a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie, după ce a primit de la unul din conducătorii auto menţionaţi mai sus suma de 600 RON.
La rândul său, în perioada 13 martie 2008 – 16 mai 2008, inculpatul Sandu Constantin Cornel, în calitate de agent de poliţie rutieră, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, a pretins şi primit de la doi conducători auto suma totală de 350 lei, pentru ca în schimbul banilor să nu le aplice acestora sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.
În acelaşi scop, la data de 16 mai 2008, inculpaţii Sandu Constantin Cornel şi Gheorghe Anghel Gabriel au pretins de la un conducător auto suma de 500 lei, din care au primit efectiv 450 lei.
La data de 28 mai 2008, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Ciorchină Cătălin Emanuel pe timp de 13 ore, iar la data de 29 mai 2008 au dispus reţinerea inculpatului Sandu Constantin Cornel pe timp de 12 ore. La data de 29 mai 2008, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a ambilor inculpaţi pe termen de 29 de zile.
În instrumentarea acestei cauze, procurorii DNA au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.I.R.A. - Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Curţii de Apel Bucureşti.

Niciun comentariu: