vineri, iunie 20, 2008

Funar: Rezultatele alegerilor confirmă cât s-a furat la vot



Funar: Rezultatele alegerilor confirmă cât s-a furat la vot (Imagine: Mediafax Foto)
PRM este nemulţumut de rezultatul alegerilor locale, dar consideră că acestea confirmă cât s-a furat la vot şi care sunt partidele mari care au pus la cale fraudarea scrutinului, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, secretarul general al PRM, Gheorghe Funar.

"Din 1992 până acum nu s-a furat ca în codru ca la aceste alegeri locale. Fraudele electorale înregistrate în toată ţara au fost diverse. S-au specializat hoţii în furtul alegerilor. În toate judeţele au fost constatate fraude", a afirmat secretarul general al PRM.

Acesta s-a întrebat unde s-a mai pomenit ca "ţiganii să meargă în proporţie de 95 la sută la vot", "să se bată ţiganii între ei ca să ajungă să voteze".

"Cine i-a mânat pe ţigani la vot? Cine le-a dat trotinete şi biciclete? Cei care se laudă că au câştigat alegerile, dar nu se laudă cu cât au furat, cât din procentul obţinut de PDL, PNL şi PSD a fost obţinut în urma fraudelor electorale. Se laudă cele trei partide mari cu cât au furat şi spun că au câştigat", a spus Gheorghe Funar.

El a reclamat faptul că au fost anulate peste două milioane de buletine de vot, din cauza unor ştampile diferite aplicate şi a unui tuş de altă culoare.

PRM va analiza, miercuri, în Comitetul Director, rezultatele alegerilor, care au fost "foarte slabe pentru partid şi mult sub aşteptări şi sondaje".

Secretarul general al formaţiunii a spus, însă, că nu crede că în urma şedinţei vor fi demişi lideri de filiale.

"Nu putem să îi demitem pe ai noştri pentru că nu au furat", a mai spus Funar.

Funar: PRM analizează încheierea unei alianţe politice sau electorale
Funar: PRM analizează încheierea unei alianţe politice sau electorale (Imagine: Mediafax Foto)
PRM ia în calcul varianta încheierii unei alianţe în perspectiva alegerilor generale, o decizie finală urmând să fie luată de conducerea partidului, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, secretarul general al partidului, Gheorghe Funar.

"Am discutat în Biroul Permanent şi aceste variante ale unor alianţe politice sau electorale. Cu cine se va ajunge, rămâne de văzut. Analizăm şi în Comitetul Director perspectiva de a merge, în continuare, singuri, şi perspectiva de a recurge la alianţe politice sau electorale", a afirmat Funar.

Potrivit acestuia, PRM nu a decis, încă, cu ce formaţiune politică va avea loc un dialog.

"Singura restricţie o avem faţă de UDMR", a precizat Funar.

Niciun comentariu: