joi, iunie 05, 2008

Geoană: Vanghelie o mai ia şi pe arătură



Geoană: Vanghelie o mai ia şi pe arătură (Imagine: Mediafax Foto)
Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că Marian Vanghelie, liderul PSD Bucureşti, are anumite elemente colorate de limbaj, având şi părţi bune, dar "o mai ia şi pe arătură", referindu-se astfel la afirmaţiile acestuia că unii din PSD vor să discute cu Băsescu, iar alţii cu Tăriceanu.

"Trebuie să-l întrebaţi pe domnul Vanghelie. El are un limbaj mai colorat, are şi părţi bune uneori, o mai ia şi pe arătură", a spus Geoană, răspunzând unei întrebări privind afirmaţiile preşedintelui PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, potrivit cărora "unii" din PSD vor să discute cu Băsescu, iar alţii cu Tăriceanu.

Întrebat dacă Marian Vanghelie a venit să îl informeze despre faptul că în spatele lui Sorin Oprescu ar sta "o gaşcă de hoţi" şi că nu va respecta decizia conducerii PSD de a-l vota, aşa cum a declarat miercuri, Geoană a răspuns: "Vă spun: domnul Vanghelie are anumite elemente mai colorate de limbaj".

Geoană a arătat, în acest context, că decizia PSD de a-l susţine pe Sorin Oprescu în turul doi a fost una raţională.

"Pe fond, decizia conducerii partidului este una raţională. Nu a fost uşoară, dar este singura care ne permite să menţinem un echilibru corect între dorinţa noastră de schimbare în Bucureşti şi dorinţa noastră de a îndigui PDL, care rămâne principalul nostru adversar politic", a subliniat Geoană.

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Cristian Diaconescu, a obţinut locul trei în preferinţele bucureştenilor din cauza "unora" din PSD, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, care însă nu a dorit să nominalizeze persoanele la care se referă.

Geoană a mai declarat, joi, că fostul şef al PSD Bucureşti Sorin Oprescu a părăsit această organizaţie în condiţii "nu tocmai amicale", el apreciind că elementele emoţionale ale colegilor din filială care nu vor respecta decizia conducerii partidului de a vota cu Oprescu e de înţeles.

"Eu nu pot să nu recunosc că pentru un număr de colegi, cum a fost cazul şi domnului Diaconescu, cum este cazul şi altor colegi de la Bucureşti, care s-au implicat în campanie şi au făcut campanie pentru Diaconescu, împotriva lui Oprescu, nu există un anumit element emoţional: Sorin Oprescu a fost şeful Organizaţiei de Bucureşti şi s-a despărţit de această organizaţie în condiţii nu tocmai amicale", a declarat Geoană, răspunzând astfel la o întrebare a jurnaliştilor legată de declaraţiile liderului PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, potrivit cărora el nu va vota cu Sorin Oprescu şi recomandă social-democraţilor din Bucureşti să facă acelaşi lucru.

"Recomandarea, sugestia de vot pentru PSD-işti este să voteze împotriva candidatului dreptei, împotriva lui Blaga. Este absolut natural. Dacă sunt colegi de-ai mei care au sentimente personale, răni mai mult sau mai puţin recente, trebuie să le respectăm, pentru că aici nu este un ordin de implicare al organizaţiei de Bucureşti, este mai degrabă o indicaţie de vot pentru schimbare în Bucureşti", a arătat Geoană.

Preşedintele PSD Bucureşti Marian Vanghelie a declarat, miercuri, că la turul doi al localelor nu va vota nici cu Sorin Oprescu nici cu Vasile Blaga, adăugând că liderul partidului Mircea Geoană nu e implicat în administraţia locală şi nu ştie ce se întâmplă lângă independentul Sorin Oprescu.

http://media2.gruprc.ro/photo/thumbs/450_500/042008/41743ff4d898e4c72bcfbfbffc9c98dc.jpg

Domnule Mircea Geoană, cum puteţi face acest tip de greşeală? Absolut în nici o circumstanţă nu vorbiţi "de rău" pe Daniel Vanghelie. Este singurul aliat loaial pe care îl aveţi, dacă îi zdruncinaţi încrederea în domnia voastră. este ca şi cum v-aţi tăia craca de sub picioare.

Niciun comentariu: