miercuri, iunie 04, 2008

Guvernul face demersuri pentru elaborarea legislaţiei necesare promovării în România a energiilor regenerabile


Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat astăzi, că la nivelul Ministerului Economiei şi Finanţelor va fi constituită o structură care se va ocupa de elaborarea legislaţiei necesare promovării în România a energiilor regenerabile.
http://www.curierulnational.ro/poze-cnr/94554maxim.jpg

Cadrul legislativ va stabili inclusiv acordarea de stimulente pentru promovarea acestui tip de energie, a afirmat şeful Executivului.

Primul-ministru a mai spus că investiţiile în domeniul energiei trebuie să fie prioritare şi că, din acest punct de vedere, prioritare sunt proiectele de extindere a reactoarelor 3 şi 4 ale Centralei Nuclear-Electrice de la Cernavodă.

"Fără un sector energetic puternic şi competitiv nu ne putem permite stabilirea unor obiective economice ambiţioase", a spus primul-ministru Tăriceanu. (Claudia Dumbravă)


The image “http://www.euractiv.ro/UserFiles/article/Windraeder_04051110_08030937.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

The image “http://www.tc.ro/arhiva/222-06.06.2003/solar2.JPG” cannot be displayed, because it contains errors.

Un comentariu:

N. Raducanu spunea...

Poza cu panouri solare in mijlocul palmierilor e frumoasa. Dar se putea da eventual o poza la fel de frumoasa cu panourile solare pentru incalzirea apei din piscina hotelului Helios de la Ocna Sibiului. Totodata este de amintit ca acum vreo 25-30 de ani se dadeau fonduri pentru incalzirea cu panouri solare a unor cartiere de locuinte, de pilda la Craiova. Ce s-o mai fi ales din toate instalatiile alea? S-au facut tot atunci niste instalatii eoliene pe platoul Bucegilor, se faceau cercatari privind folosirea energiei valurilor etc. Dar acum toate instalatiile de energii regenerabile se importa...