marți, iunie 03, 2008

Iliescu: Blaga este un făţarnic şi un insolent



Iliescu: Blaga este un făţarnic şi un insolent (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, marţi, că secretarul general al PDL Vasile Blaga este "un făţarnic şi un insolent" şi a precizat că, în timpul mineriadelor din 1990, atât Blaga, cât şi "şeful lui de partid" făceau parte din FSN.

"Blaga a fost un insolent prin declaraţiile de ieri (n.r. - de luni). El, atunci, era membru al FSN, ca şi şeful său, Băsescu. Băsescu era secretar de stat şi apoi a fost ministru, la a doua mineriadă", a spus Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD i-a acuzat pe Blaga şi pe Băsescu că vin cu "formule" şi "lozinci" care au fost folosite de alţii la acea vreme, respectiv de cei care erau interesaţi să destabilizeze ţara la trei săptămâni de la primele alegeri libere.

Iliescu a precizat că venirea minerilor trebuie luată ca efect al unei cauze, iar această cauză a fost acţiunea anarhică, în spatele căreia stăteau forţele interesate în destabilizarea ţării.

Conform lui Iliescu, în acel moment, toţi membrii FSN şi toţi oamenii cinstiţi au fost îngroziţi de acţiunea din 13-15 iunie.

"Aşa că venirea minerilor a fost motivată de ceea ce s-a întâmplat atunci, că ei, la rândul lor, au apelat la violenţă, asta e ală treabă", a spus Iliescu, acuzând făţărnicia celor care i-au acuzat pe mineri şi care peste un an i-au aplaudat în Congresul PNŢCD din Sala Mare a Teatrului Naţional.

"Iar Blaga, acum, îşi însuşeşte sloganurile celor care instigau la destabilizarea ţării. Nu este o făţărnicie curată din partea lui?", a conchis Iliescu.

Secretarul general al PDL Vasile Blaga, candidat la Primăria Capitalei, a declarat, luni, că Ion Iliescu, cel care a adus minerii la Bucureşti, vrea să obţină Capitala prin Oprescu. Candidatul PDL a declarat că Oprescu nu a vrut în nicio dezbatere publică să se delimiteze de Ion Iliescu şi de mineriade.

"Aliaţii mei vor fi bucureştenii, care înţeleg foarte clar că, votându-l pe Oprescu, îl aleg de fapt pe Iliescu şi tot sistemul pe care încă Iliescu îl reprezintă", a spus Blaga.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Imi pare rau ca nu am vazut postarea ta la timp si scum inteleg de ce la RTv ,Basescu adusese dovezile care de fapt il indicau pe Iliescu drept mincinos(eu cred ca mai degraba ramolit si iresponsabil, crezand ca este si in realitate ce ar vrea el Iliescu sa fie)