luni, iunie 02, 2008

Iorgulescu: Nu îl susţinem nici pe Blaga, nici pe Oprescu, ci pe Chiliman



Iorgulescu: Nu îl susţinem nici pe Blaga, nici pe Oprescu, ci pe Chiliman (Imagine: Mediafax Foto)
Liberalul Adrian Iorgulescu a declarat, luni, că PNL a decis să nu susţină, pentru Primăria Capitalei, nici pe Blaga, nici pe Oprescu, însă coordonatorul politic al campaniei PNL a menţionat că, dacă unul din cei doi îşi va însuşi ideile PNL, atunci va primi, fără îndoială, sprijinul liberalilor.

"Nu îl susţinem nici pe Blaga, nici pe Oprescu, ci îl susţinem pe Chiliman (candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 1 - n.r.). Noi ne vom axa tot interesul pentru sprijinul candidaţilor noştri în turul doi. Suntem interesaţi să vedem cum vin în întâmpinarea noastră candidaţii. La Bucureşti decizia este următoarea: nu este lupta noastră, nu este interesul nostru să susţinem nici pe Blaga, nici pe Oprescu. A fost o decizie luată prin consens", a susţinut Adrian Iorgulescu, după şedinţa BPC al PNL.

La rândul său, coordonatorul politic al campaniei PNL, Bogdan Olteanu, a menţionat că liberalii nu sunt atraşi de niciunul din cei doi candidaţi de stânga, Sorin Oprescu şi Vasile Blaga, dar a subliniat că, în cazul în care unul din ei îşi va însuşi ideile PNL, acela va primi sprijinul PNL.

"Discuţia despre Bucureşti a fost foarte simplă, avem 600 de candidaţi pe care-i susţinem, dintre care unul la Bucureşti, şi anume Andrei Chiliman. În ceea ce-i priveşte pe candidaţii la Primăria Generală, sunt doi candidaţi de stânga, unul dintre ei intrat în politică la mijlocul anilor '90, celălalt un vechi şi activ membru al FSN din 1990. Nu ne simţim din această perspectivă atraşi de niciunul dintre ei. Aşteptăm să vină să ne spună în ce măsură îşi însuşesc ideile liberale, programele liberale pentru Bucureşti şi atunci ne putem hotărî dacă să recomandăm alegătorilor noştri o opţiune sau cealaltă sau dacă să ne abţinem de la orice fel de recomandare. (...) Dacă vreunul dintre ei îşi asumă ideile noastre, atunci fără îndoială poate primi şi sprijinul nostru", a afirmat Olteanu.

Întrebat dacă liderii PNL au supus votului propunerile lui Puiu Haşotti şi Crin Antonescu, Bogdan Olteanu a spus că nu a existat nicio propunere de susţinere a lui Sorin Oprescu.

"Nu a existat nicio propunere, pentru că opinia a fost generală în BPC, ca atâta vreme cât e vorba de doi oameni de stânga intraţi în turul doi şi atâta vreme cât nu avem niciun fel de asumare politică a ideilor noastre de către aceştia, n-avem de ce să le acordăm susţinere. Aşteptăm în continuare să vedem în ce măsură va exista o asemenea susţinere pentru că dorim să vedem ideile noastre puse în aplicare la Bucureşti", a spus Olteanu.

El a reiterat faptul că liberalii nu au de ce să fie preocupaţi de acest subiect, menţionând că discuţiile pentru susţinere pot fi "o problemă pentru Oprescu şi Blaga, nu pentru PNL".

"Dacă doresc să poarte o discuţie pe această temă, este decizia dumnealor şi nu a noastră. Mare lucru n-avem noi de negociat cu dânşii, avem de aşteptat din partea lor o deschidere spre politicile noastre, spre viziunea noastră asupra înverzirii Bucureştiului, împotriva contractelor încredinţate fără licitaţie, politicii de borduri", a spus Olteanu.

Întrebat ce recomandă liderii PNL electoratului liberal din Capitală, liberalul a spus că, până în acest moment, conducerea PNL nu are o susţinere pentru niciunul dintre candidaţi.

"Aşteptăm să vedem în ce măsură vreunul dintre ei este dispus să-şi asume ideile noastre şi atunci, eventual, vom putea face o propunere", a conchis Olteanu.

Niciun comentariu: