vineri, iunie 06, 2008

Magazinul de păpuşi, la Opera Naţională Bucureşti


Luna copiilor aduce la Opera Naţională Bucureşti o nouă surpriză pentru micii spectatori. Duminică, 8 iunie, ora 11.00, un spectacol extraordinar de balet pentru copii, intitulat Magazinul de păpuşi, îi va avea ca protagonişti pe cursanţii Studioului M Balet, condus de Magdalena Rovinescu.
The image “http://www.qmagazine.ro/modules/articles/content/1193/small/balerina_2.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Aceştia vor prezenta fragmente din repertoriul curent al Operei (Coppelia, Spărgătorul de nuci, Don Quijote, Lacul lebedelor, Esmeralda, Chopiniana) şi numere de dans modern.

Coregrafia şi costumele sunt realizate de Magdalena Rovinescu, asistent coregrafie – Adrian Caracaş.

Înfiinţată în anul 1982 de către doamna Magdalena Rovinescu, şcoala de balet pentru copii STUDIO M BALLET funcţionează de atunci, fără întrerupere, în cadrul Operei Naţionale Bucureşti. Condus artistic de fosta prim-balerină a ONB, Studioul M Balet şi-a propus şi a reuşit să descopere şi să promoveze tinere talente, care poartă faima baletului românesc în întreaga lume

Sensibilă şi severă, Magdalena Rovinescu îi învaţă pe copii să se mişte cu eleganţă, să asculte muzica de balet, să aibă o ţinută dreaptă şi frumoasă, să-şi disciplineze paşii, să iubească muzica şi dansul. Într-un cuvânt, maestra contribuie la educaţia artistică a elevilor săi şi la conturarea unor personalităţi de excepţie.

Şcoala de balet pentru copii i-a atras ca un magnet atât pe cei mici, cât şi pe părinţii acestora. Viitorii balerini sunt selecţionaţi şi repartizaţi în clase de balet specializate în dans clasic, dar şi dans de societate şi contemporan. La sfârşitul fiecărui an, munca lor este aplaudată şi recunoscută în spectacolul devenit deja tradiţional Magazinul de păpuşi (peste 10 mii de spectatori în 25 de ani).

Niciun comentariu: