joi, iunie 05, 2008

Ministrul Dacian Cioloş afirmă că România are un potenţial agricol încă nevalorificat


Responsabilii comunităţii internaţionale se angajează să utilizeze toate mijloacele de care dispun pentru a combate actuala criză alimentară. O declaraţie ce urmează să fie adoptată astăzi, la finalul reuniunii de la Roma a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură, vorbeşte despre necesitatea stimulării producţiei alimentare şi de creşterea investiţiilor în agricultură.
http://www.romanialibera.ro/foto/109/108473/art_108473_1.jpg

Aflat şi el la Roma, ministrul român al agriculturii, Dacian Cioloş, a afirmat că România nu trece printr-o criză alimentară, deoarece face parte din piaţa comună europeană şi are un potenţial agricol încă nevalorificat.

Dacian Cioloş: La noi se pune mai mult problema competitivităţii, a eficienţei agriculturii pe care o practicăm pentru a putea să ne creştem producţia şi să o vindem pe piaţa comună şi pe piaţa mondială. Dar noi avem, să zic aşa, un potenţial de valorificat sau o piaţă de folosit chiar la noi acasă, pentru că noi încă suntem în situaţia în care importăm produse alimentare. Aşa că, pentru agricultorii noştri există această perspectivă încă de a-şi dezvolta afacerile chiar valorificând potenţialul pieţei locale. Şi din acest punct de vedere, eu sper să existe înţelegere şi acceptare şi la nivel politic pentru strategie pe termen mediu, care să includă şi un buget planificat pe termen mediu pentru agricultură. În cinci ani de zile cred eu că putem începe redresarea agriculturii de la noi.

(Prin Monitoring Media: Radio România Actualităţi, Ora: 08:00)

Niciun comentariu: