joi, iunie 05, 2008

Începând de săptămâna viitoare alianţa PSD - PC va exista şi din punct de vedere juridic


Mircea Geoană: Bună ziua. Am avut o primă întâlnire cu partenerii şi aliaţii noştri de la PC. Am făcut într-un format de delegaţie din partea celor două partide o primă evaluare a rezultatelor primului tur al alegerilor locale. Constatarea noastră este una îmbucurătoare. PSD-ul a reuşit o performanţă foarte bună, câştigând aceste alegeri locale. Aşa cum am prognozat şi ieri, confirmarea a 17 judeţe câştigate de către reprezentanţii noştri, numai 14 cei de la PD-L. Numărul cel mai mare de primari aleşi din primul tur, numărul cel mai mare de mandate de consilieri locali, numărul cel mai mare de mandate de consilieri judeţeni. Iar dacă adăugăm în spiritul şi litera alianţei noastre rezultatul făcut de colegii de la PC care şi la rândul lor au realizat un scor de 4% cu un număr important de primari, de consilieri locali, putem spune că alianţa PSD - PC a câştigat detaşat alegerile locale.
Acesta este un fapt îmbucurător. Confirm acest trend ascendent pe care partidul nostru l-a avut în ultima perioadă şi pe acest trend ascendent lucrurile arată foarte bine pentru perspectiva câştigării alegerilor parlamentare şi a formării Guvernului de către alianţa noastră. Am ...sprijin reciproc total pentru turul 2, acolo unde există candidaţi ai celor două partide. Bineînţeles susţinem cu foarte mult interes candidatura domnului Popescu Piedone la sectorul 4. Am vorbit şi despre Bucureşti şi despre restul ţării. De asemenea, am convenit ca în perioada următoare să avem primele întâlniri ale structurilor alianţei noastre. Şi bineînţeles să stabilim un plan coordonat pentru partea parlamentară şi pentru pregătirea guvernării din partea noastră. Repet, o întâlnire de lucru, o întâlnire foarte bună. Alianţa PSD + PC a câştigat în mod net alegerile locale şi este un foarte bun start pentru câştigarea, de o manieră şi mai concludentă, a alegerilor parlamentare din toamnă.

http://www.reportervirtual.ro/wp-content/uploads/2008/01/daniela-popa.JPG

Daniela Popa: Aşa este. Din calculele pe care le-am făcut, cu rezultatele de la ora aceasta de la BEC şi cu redistribuirea de care se va bucura PSD-ul vom obţine rezultatul aproximativ egal cu cel obţinut în 2004. Vreau să vă spun că în jurul datei de 18 iunie va avea loc o nouă întâlnire a alianţei, o întâlnire în care vom şti exact care sunt structurile alianţei în componenţa lor nominală şi din partea PC-ului şi din partea PSD-ului. Vom desemna şi colective de lucru pentru programul politic în vederea alegerilor parlamentare şi, firesc, vom şi creiona colegiile uninominale, astfel încât toate aceste lucruri să fie gata până în vacanţa parlamentară. Şi pentru că mă refer la Parlament, în momentul când va începe lucrul şi la Camera Deputaţilor şi la Senat, practic începând după data de 16-17 iunie, colegii noştri, liderii de grup se vor întâlni şi vom discuta agenda parlamentară aşa cum am stabilit-o în acordul pe care l-am încheiat la începutul acestui an.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e3/Image-Mircea_Geoana_3.jpg/526px-Image-Mircea_Geoana_3.jpg

Mircea Geoană: Da, sperăm ca pe 6 iunie, vineri, înregistrarea juridică la tribunal a alianţei noastre să fie finalizată ca un proces administrativ şi legal. Putem spune că începând de săptămâna viitoare alianţa noastră începe să funcţioneze din punct de vedere structură juridică, structură politică şi structură organizatorică. Încă o dată vreau să subliniez atmosfera bună, colegială şi spiritul de echipă care există între colectivele noastre de colegi şi colege din conducerile celor două partide.

Reporter: Domule Geoană ştiţi ceva de o contestaţie a PSD la Bucureşti înaintată la BEM ?

Mircea Geoană: Posibil. Sunt contestaţii ...

Reporter: ...numărarea voturilor la Bucureşti.

Mircea Geoană: Am auzit, am fost şi noi informaţi. Şi din alte părţi ale ţării sunt contestaţii. Eu sper să le putem finaliza şi structurile legale să le analizeze astfel încât să putem să intrăm în campanie pentru turul 2 imediat. Din punctul nostru de vedere, dacă BEC va anunţa la ora 18 astăzi rezultatele finale, noi considerăm că începând de la ora 18:01 reintrăm în campanie şi dispozitiv de luptă pentru turul 2. Acolo unde sunt contestaţii aşteptăm celeritate şi o analizare foarte rapidă a contestaţiilor pentru a ne putea permite să intrăm în campanie. Noi nu am încheiat campania pe 1, suntem bucuroşi de rezultatul obţinut. Dar turul 2 este la fel de important şi suntem în competiţie în aproape 900 de localităţi în turul 2 din partea PSD-ului, peste 90 din partea PC-ului. Deci, iată, avem aproape o mie de candidaţi care au şanse foarte bune să câştige în turul 2 şi evident energia şi concentrarea noastră se dirijează către aceste zone. Mulţumim.

(Prin Monitoring Media: Antena 3, Ora: 13:10)

Niciun comentariu: