miercuri, iunie 04, 2008

Programul "Fermierul" continuă în 2008


Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că Executivul a autorizat, printr-o ordonanţă de urgenţă, Ministerul Agriculturii să încheie angajamente de plată în valoare de 730 milioane lei pentru a-i sprijini în continuare, pe cei care doresc să acceseze fonduri europene.
The image “http://www.telegrafonline.ro/imagini/thumbs/0b794065985c6bca57f2d418d3268f2d.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Totodată, premierul a insistat că fondurile acordate trebuie să meargă pe investiţii şi nu pe subvenţii.

"O pondere mare a cheltuielilor din agricultură trebuie să meargă pe investiţii şi nu pe subvenţii pentru că o abordare cum a fost cea de până în anul 2005, bazată preponderent pe subvenţii, nu permitea realizarea de investiţii", a subliniat premierul Tăriceanu.

Premierul a precizat că prin această alocare, cei interesaţi vor avea la dispoziţie fondurile necesare pentru partea de cofinanţare sau acoperirea costurilor legate de întocmirea documentaţiilor tehnico-economice necesare acordării de credite sau granturi pentru programele agricole. Termenele de plată sunt în 2009, 2010 şi 2011. (Claudia Dumbravă)

http://www.bilco.suceava.ro/ro/continut/galerie/images/ferma_jpg.jpg

Niciun comentariu: