vineri, iunie 20, 2008

PSD intenţionează să lanseze în dezbatere, pe 11 iulie, oferta de guvernare


PSD intenţionează să lanseze în dezbatere, pe 11 iulie, oferta de guvernare (Imagine: Mediafax Foto)
PSD intenţionează să lanseze în dezbatere publică oferta de guvernare, la Consiului Naţional care va avea loc în 11 iulie, a anunţat, vineri, liderul formaţiunii, Mircea Geoană.

El a afirmat că la Consiliul Naţional din 11 iulie, care se va desfăşura în comun cu structura similară a PC, se vor lansa în dezbatere internă şi publică "axele de forţă" ale ofertei de guvernare.

Geoană a spus, după o întâlnire a departamentelor de specialitate ale PSD la care au participat şi lideri PC, că Alianţa PSD+PC va propune un program de guvernare pentru patru ani, în care să menţină un ritm de 6% al creşterii economice şi o inflaţie redusă şi să păstreze perspectivele aderării României la moneda Euro în 2014.

Liderul PSD a mai afirmat că programul de guvernare va fi "o revoluţie" a serviciilor publice de educaţie şi sănătate şi va propune în premieră un buget multianual.

"Va fi un program viu, nu unul birocratic", a adăugat el.

Departamentele PSD, coordonate de liderul formaţiunii, Mircea Geoană, şi de preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, s-au reunit vineri, cu participarea unor specialişti ai PC, pentru o primă discuţie privind programul de guvernare.

Din partea PC au participat la discuţii Codruţ Şereş, Sergiu Andon, Silvia Ciornei, Irinel Popescu şi Rodica Stănoiu.

Şereş a precizat, la finalul discuţiilor, că PC va nominaliza şi alte persoane care să participe, prin colective comune cu cele ale PSD, la şedinţele departamentelor.

Niciun comentariu: