miercuri, iunie 04, 2008

Reacţii PSD


Năstase: Băsescu este ca un animal rănit, sare şi muşcă pe toată lumea
Năstase: Băsescu este ca un animal rănit, sare şi muşcă pe toată lumea (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, miercuri, că preşedintele Traian Băsescu este disperat că PDL nu ajunge la 50% şi este "ca un animal rănit, sare şi muşcă pe toată lumea".

Mitrea: Blaga stă prost şi PDL riscă să piardă bastionul

Năstase a afirmat, înaintea întâlnirii dintre liderii PSD şi cei ai PC, de la sediul central din Kiseleff, că intervenţia preşedintelui Traian Băsescu, de marţi seară, de la Realitatea TV, arată că şeful statului este disperat că PDL, gândit ca un partid care ar fi trebuit să ia 50%, nu reuşeşte să treacă de 30%.

"În condiţiile acestea, (Băsescu – n.r.) este ca un animal rănit, sare şi muşcă pe toată lumea. Este incalificabil şi, pentru un şef de stat, ar fi de neconceput. Dar din moment ce el nu mai vrea să îmbrace haina aceasta, ceea ce face face în calitate de şef de campanie electorală pentru PDL şi trebuie examinat cu atenţie. El încearcă să mute campania electorală, în care are impresia că Blaga va pierde în faţa lui Oprescu, şi poate că are dreptate, să mute această dispută într-o dezbatere Băsescu-Iliescu", a declarat Năstase.

El a afirmat că bucureştenii au avut ocazia să îl judece la Primăria Capitalei pe Băsescu, când i-au "dat" Consiliul şi "bărcuţe cu consilieri", iar Băsescu "i-a lăsat baltă" şi a plecat în altă parte, "unde îşi aduce aminte din când în când că ar fi important să nu pătrundă nimeni în dosarele secrete ale Primăriei".

Năstase a apreciat că problemele ar fi "atât de grave" la Primăria Bucureştiului, încât Băsescu ar fi "disperat" să nu ajungă cineva acolo să vadă ce s-a întâmplat.

"Traian Băsescu este un accident istoric pentru România (...) Unii se miră că se comportă astfel Băsescu. Nu au de ce să se mire, acesta a fost Traian Băsescu, un personaj care se uita în oglindă, descoperea că este comunist în vremea campaniei electorale, iar acum descoperă că este anticomunist, că are în dulapuri tot felul de schelete şi de fantome, dar alţii au altă părere despre ce înseamnă fantomele din dulapul lui Traian Băsescu. Trebuie să îl uităm, el a fost un accident în istoria României", a mai spus Năstase.

Mitrea: Blaga stă prost şi PDL riscă să piardă bastionul
Mitrea: Blaga stă prost şi PDL riscă să piardă bastionul (Imagine: Mediafax Foto)
Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, miercuri, că este normal ca preşedintele Traian Băsescu să fie "disperat", în condiţiile în care candidatul PDL la Primăria Capitalei "stă prost", iar democrat-liberalii riscă să piardă bastionul lor, Capitala.

Întrebat cum comentează intervenţia şefului statului, de marţi seară, de la Realitatea TV, Mitrea a răspuns: "Vorbim de şeful statului sau de şeful de campanie al lui Vasile Blaga?".

El a apreciat că preşedintele trebuie să fie echidistant politic şi să nu ar trebui să se implice în campania electorală de partea unui partid.

"Blaga stă prost şi PDL riscă să piardă bastionul lor. Este normal ca Băsescu să fie disperat când candidatul său nu mai are şanse", a mai spus Mitrea.

Iliescu: Intervenţia lui Băsescu este o diversiune electorală
Iliescu: Intervenţia lui Băsescu este o diversiune electorală
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, că intervenţia de marţi seară a preşedintelui Traian Băsescu, de la Realitatea TV, a fost o diversiune electorală menită să distragă atenţia de la alegerile locale.

Iliescu a afirmat că acuzaţiile pe care Traian Băsescu le-a formulat, marţi seară, la adresa sa, sunt "o diversiune electorală".

"Nici nu vreau să îl iau în seamă. Ce am avut de spus am spus şi, mai departe, nu intru în această cursă diversionistă a domnului Băsescu, care vrea să sustragă atenţia de la tema zilei: alegerile locale. Eu cu domnul Băsescu nu sunt în competiţie electorală", a adăugat el.

Întrebat de ce l-a acuzat Băsescu că este bolnav de putere, Iliescu a răspuns: "Este exact ceea ce îl caracterizează pe domnul Băsescu. Asta o puteţi simţi foarte bine".

PSD - Băsescu depăşeşte orice limită în afirmarea lipsei sale de bun simţ
PSD - Băsescu depăşeşte orice limită în afirmarea lipsei sale de bun simţ (Imagine: Mediafax Foto)
PSD apreciază, într-o declaraţie intitulată "Disperare, numele tău este Băsescu", că, în goana după puterea absolută, Traian Băsescu "depăşeşte orice limită în afirmarea lipsei sale de bun simţ şi de decenţă politică" şi îi cere acestuia să prezinte scuze lui Ion Iliescu pentru jignirile aduse.

"În goana sa după puterea absolută în România, Traian Băsescu depăşeşte orice limită în afirmarea lipsei sale de bun simţ şi de decenţă politică. Atacul suburban la adresa preşedintelui de onoare al PSD este o încercare disperată de a opri căderea evidentă a PDL în preferinţele românilor şi de a-şi salva protejatul de la iminenta pierdere a competiţiei pentru primăria Capitalei", se arată în Declaraţia Biroului Permanent al PSD, ca urmare a afirmaţiilor făcute de şeful statul într-o emisiune televizată.

Potrivit documentului, remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, social-democraţii resping "modul neconstituţional, imoral şi dezonorant în care Traian Băsescu înţelege să se raporteze la campania pentru alegerile locale, la adversarii politici ai partidului pe care îl conduce".

În opinia PSD, "traumatizat de experienţa suspendării sale din funcţie, Traian Băsescu se întoarce la locul crimei şi confirmă că, din punctul său de vedere, Constituţia României nu este altceva decât preşul pe care îşi şterge picioarele, zilnic, la intrarea în Palatul Cotroceni".

"Sfidând atribuţiile pe care i le conferă legea fundamentală a statului român, Traian Băsescu lasă România deoparte pentru a deveni şeful de campanie al lui Vasile Blaga si agentul electoral violent al PDL, un partid sancţionat de electorat pentru că a instaurat scandalul şi incompetenţa în politica românească. Dezinformarea, reaua intenţie, agresivitatea, «anticomunismul» electoral sunt armele cu care Traian Băsescu încearcă să manipuleze opinia publică din Bucureşti, să deturneze atenţia bucureştenilor de la eşecul evident al administraţiei ultimilor 8 ani -Băsescu- Videanu- în rezolvarea problemelor oraşului lor", se arată în documentul PSD.

Conform PSD, teama că tot jaful cu parcurile Capitalei, că toate tunurile imobiliare şi întreaga afacere cu asfalt şi borduri vor ieşi la iveală, "întunecă mintea liderilor PDL", iar "teama că vor trebui să dea socoteală pentru modul în care au cheltuit banii bucureştenilor, în ultimii opt ani, le provoacă stări de panică politică".

"Atacul la valorile unui fost şef de stat, care a primit, în trei rânduri, votul de încredere a milioane de români, face din Traian Băsescu un fost şef de stat, încă din timpul propriului său mandat. PSD îi cere lui Traian Băsescu să prezinte scuze publice domnului Iliescu, pentru jignirile aduse, aceasta fiind o condiţie obligatorie pentru recuperarea onoarei institutiei prezidenţiale", consideră PSD, care îi cere lui Traian Băsescu să înceteze acţiunea de violare a Constituţiei, să părăsească terenul campaniei electorale şi să-şi reia atribuţiile de şef al statului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Realitatea TV, că Ion Iliescu "ar trebui să iasă la pensie, să-şi vadă de comunismul lui" şi l-a acuzat pe fostul şef al statului că ar fi vrut să-l controleze, aşa cum a făcut şi cu Emil Constantinescu. De asemenea, Băsescu l-a acuzat pe Iliescu că e bolnav de putere. Şeful statului l-a atacat şi pe contracandidatul lui Vasile Blaga la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu, despre care a spus că "este păpuşa lui Iliescu" şi că "locuieşte în casă cu o stafie", aluzie la faptul că tatăl acestuia a fost general de Securitate.


Eu mă întreb cu ce este ajutat poporul român dacă între liderii politici există astfel de schimb de replici? Probabil că viaţa constrânge la nemişcare, iar nemişcarea raţiunii naşte plante.

Niciun comentariu: