marți, iunie 03, 2008

Romanian Piano Trio va concerta la Institutul Cultural Român din Londra


oi 5 iunie, la ora 19,00, Romanian Piano Trio va concerta la Institutul Cultural Român din Londra. În program: Trio în Sol Major, Hob.X:25 de Haydn, Ludwig van Beethoven - Trio în do minor, op. 1 nr. 3 de Beethoven, George Enescu - Trio „Sérénade Lontaine” de George Enescu, Trio nr. 1 în re minor, op. 49 de Mendelssohn-Bartholdy. Componenţa formaţiei Romanian Piano Trio: Alexandru Tomescu – vioară, Răzvan Suma – violoncel, Horia Mihail – pian.

http://crib.mae.ro/images/images_stiri/crib/Romanian%20Piano%20Trio001.jpg
The image “http://www.romanianpianotrio.go.ro/images/horia_int.JPG” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.romanianpianotrio.go.ro/images/razvan_int.JPG” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.romanianpianotrio.go.ro/images/alexsmall_int.JPG” cannot be displayed, because it contains errors.

Cei trei muzicieni activează în România, având o carieră internaţională remarcabilă.

Câştigător, în 2007, al Concursului pentru dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius-Elder-Voicu, Alexandru Tomescu este recunoscut drept unul din exponenţii de marcă ai şcolii violonistice româneşti. Interpretarile sale pasionale, dublate de o tehnică impecabilă, au impresionat publicul din Europa, America şi Asia. Solist concertist al Formatiilor Nationale Radio din 2002, a susţinut peste 200 de concerte şi recitaluri în 26 de ţări, în săli celebre precum Concertgebouw Amsterdam, Théâtre des Champs Elysées şi Theatre Chatelêt din Paris, Metropolitan Art Center, în compania unor dirijori renumiţi: Kurt Masur, Christoph Eschenbach, Philippe Entremont ş.a.

Pianistul Horia Mihail s-a întors în România ca solist concertist al Filarmonicii din Braşov, după ce între anii 1999–2002 a fost membru al Catedrei de pian de la renumita Uuniversitate din Boston. Răzvan Suma, doctorand la Universitatea de Muzică din Bucureşti, a obţinut în 2002 diploma de masterat la Longy School of Music in Cambridge, Massachussets.

Stagiunea de concerte a Societăţii Enescu, în cadrul căreia este programat recitalul formaţiei Romanian Piano Trio, se desfăşoară în perioada octombrie–iunie. Concertele au loc în prima zi de joi a fiecărei luni, în sala de concerte a Institutului. Intrarea este liberă. (Tudor Cristian)

Niciun comentariu: