luni, iunie 02, 2008

Selecţie de figuranţi la Sfântu Gheorghe


Nu este vorba despre o nevoie de figuri politice, ci chiar de figuranţi în cinematografie.
În judeţele Covasna şi Braşov se caută 150 de figuranţi, pentru a lua parte la filmările unui lung-metraj realizat de regizorul maghiar Hajdu Szabolcs, transmite corespondentul AMOS News.
The image “http://www.origo.hu/i/0706/20070629hajduszab3.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.origo.hu/i/0706/20070629hajduszab2.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.origo.hu/i/0706/20070629hajduszab4.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

În Sfântu Gheorghe au apărut mai multe anunţuri cu privire la realizarea la Lunca Câlnicului (localitate braşoveană aflată în apropiere de graniţa judeţelor Covasna şi Braşov) a unei scene în aer liber, necesară unei producţii cinematografice. Potrivit anunţurilor, este nevoie de 150 de figuranţi în realizarea respectivei scene.

Printre protagoniştii peliculei se vor număra actori precum Oana Pellea şi Răzvan Vasilescu.

Scena de la Lunca Câlnicului se va turna între 16 şi 19 Iunie, iar producătorii au anunţat că se caută pentru figuraţie atât adulţi cât şi copii, aceştia urmând să primească, pentru fiecare zi de filmare, câte 10 euro, sucuri şi gustări. Selecţia celor 150 de figuranţi urmează să aibă loc luni, la Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe, cu începere de la ora 16.00.

The image “http://www.origo.hu/i/0711/20071130hajduszab1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.http://www.filmunio.hu/kepek/upload/2006-02/HajduSzabolcs2006.jpg

Hajdu Szabolcs este un tânăr regizor maghiar, născut în 1972 la Debrecen, în Ungaria. În anii ’90 a absolvit Universitatea de Teatru si Film şi a activat ca actor. După realizarea a două scurt-metraje, în anul 2000 a realizat primul film artistic cu titlul „Macerás ügyek”, care a obţinut premiul pentru Cel mai bun film de debut la ediţia din 2003 a Galei Filmului Maghiar, apoi Premiul special al juriului la Festivalul de film Molodist de la Kiev. Au urmat apoi mai multe premii, regizorul având totodată şi colaborări anterioare cu actori români.

Răzvan Vasilescu l-a jucat în 2007 pe Doiaru’, şeful gării din “California Dreamin’”al regretatului Cristian Nemescu, producţie ce i-a mai avut în distribuţie pe Maria Dinulescu şi Armand Assante.

Actriţă de teatru şi film, Oana Pellea a mai colaborat cu Hajdu Szabolcs în 2006, când a jucat în filmul „Fehér tenyér”, regizat de acesta.

În judeţul Covasna, la Reci, s-au realizat, în urmă cu câţiva ani, mare parte dintre scenele producţiei câştigătoate a unui Premiu Oscar, „Cold Mountain”, cu Nikole Kidman şi Jude Law în rolurile principale. (Monica Rizea)

Niciun comentariu: