luni, iunie 02, 2008

Swoboda: Unitatea în PSD îngrijorează



Hannes Swoboda (Imagine: Mediafax/AFP)
Vicepreşedintele Grupului socialist din PE, Hannes Swoboda, declară, într-un interviu acordat RFI România, că există "o mare îngrijorare faţă de unitatea în rândul social-democraţilor români" şi apreciază că susţinerea lui Sorin Oprescu ar fi un pas înţelept dacă ar ajuta partidul "să se reunească".

Întrebat în legătură cu faptul că PSD a pierdut din nou Capitala şi dacă a contat candidatura ca independent a lui Sorin Oprescu, Swoboda a răspuns: "Există situaţii diferite. În unele ţări, capitalele sunt aproape întotdeauna social-democrate, ca în Austria, în timp ce în alte state situaţia e alta. În al doilea rând, faptul că există doi candidaţi e foarte negativ. Observăm o mare îngrijorare faţă de unitatea în rândul social-democraţilor români".

El precizează că România este pentru mişcarea socialistă europeană o ţară "foarte - foarte importantă".

"Am vrea să vedem o unitate, pentru a câştiga viitoarele alegeri. Toate discuţiile de genul dacă să mergem cu preşedintele sau cu premierul, dacă să intrăm sau nu în Guvern, toate astea nu ajută. Credem ca asta e cea mai mare problemă deocamdată", a comentat Swoboda.

Întrebat dacă este dezamăgit după scrutinul local din România, el a răspuns afirmativ.

"Dar poţi să câştigi, poţi să pierzi, asta e democraţia. Suntem dezamăgiţi că există prea multe grupuri şi personalităţi care încearcă să câştige puterea în partid, în loc sa încerce împreună să obţină influenţă şi putere în ţară, pentru tot partidul, consideră vicepreşedintele socialiştilor din PE.

În ceea ce priveşte susţinerea lui Sorin Oprescu de către PSD pentru al doilea tur al alegerilor în Bucureşti, Hannes Swoboda, consideră că acesta ar fi un pas înţelept, dacă un asemenea gest "ar ajuta partidul să se reunească".

"Dar asta trebuie să decidă PSD-ul, nu pot decide eu din exterior. Obiectivul ar trebui sa fie recâştigarea unităţii în partid", a subliniat Swoboda.

Niciun comentariu: