miercuri, iunie 04, 2008

Tăriceanu:Vreau să îi asigur pe noii primari şi consilieri locali şi judeţeni de sprijinul Guvernului


Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu i-a asigurat, la începutul şedinţei Executivului de astăzi, pe noii primari şi consilieri, aleşi în primul tur al alegerilor, de sprijinul Guvernului, indiferent din ce partide fac aceştia parte, pentru dezvoltarea proiectelor de investiţii, informează un comunicat de presă al Executivului, remis AMOS News.

http://lovinpress.files.wordpress.com/2008/04/calin-tariceanu.jpg

"Vreau să îi asigur pe noi primari şi consilieri locali şi judeţeni de sprijinul Guvernului, pentru realizarea proiectelor de dezvoltare locală şi regională. Nu vreau să ţin cont de culoare politică. Atunci când este vorba de administraţie locală, toţi vor fi trataţi la fel", a afirmat premierul Călin Popescu-Tăriceanu.

Şeful Executivului a menţionat că există în derulare proiecte importante de investiţii, care nu trebuie întârziate, în special în ceea ce priveşte educaţia, sănătatea şi dezvoltarea rurală.
"Aşa cum ştiţi prea bine, avem proiecte importante. Cred că cel mai popular program de dezvoltare locală este Ordonanţa 7, de dezvoltare a infrastructurii în mediul rural. Dar pe lângă acestea avem investiţii importante în educaţie, investiţii foarte importante, care acum sunt în faza de demarare la sănătate. Avem foarte mulţi bani pentru agricultură şi dezvoltare rurală şi sigur că un accent foarte mare va trebui pus pe componenta de absorbţie de fonduri europene", a adăugat premierul Tăriceanu.

The image “http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2270-126790-tariceanu_muntean7758.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

În legătură cu incidentul de la Ştefăneşti, primul-ministru a solicitat ministrului Internelor, Cristian David, să ia toate măsurile pentru evitarea unor incidente similare, în turul al doilea al alegerilor.

"Vă rog să luaţi măsuri pentru a evita situaţiile de genul celei de la Ştefăneşti, care, după părerea mea denotă, dincolo de agresivitatea de manifestare a unora dintre cei implicaţi - şi aici mă refer nu numai la alegători dar şi la candidaţi - o problemă care este mult mai periculoasă. Sper ca instituţiile abilitate să îşi facă datoria în această privinţă", a precizat premierul.

La rândul său, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, l-a informat pe primul-ministru că, din verificările preliminare, efectuate de către echipa de investigatori, au rezultat aspecte care întrunesc elementele constitutive, ale unor infracţiuni, prevăzute de legea electorală, respectiv votarea fără drept sau vot repetat.

Mai exact, au fost persoane care au votat de mai multe ori, persoane care aveau interdicţie să voteze şi persoane care nu se regăsesc în evidenţa Institutului Naţional de Evidenţă a Populaţiei.

Niciun comentariu: