marți, iunie 03, 2008

Un regizor maghiar monteaza "Vaduva vesela" la Teatrul de Opereta "Ion Dacian"



\"Vaduva vesela\" a devenit un adevarat brand in America interbelica sub care se vindeau palarii dar si un cocktail.

"Vaduva vesela", opereta compusa de regizorul de origine maghiara Franz Lehar si care a inregistrat un succes international rasunator de la prima reprezentatie din 1905, va fi prezentata vineri in regia lui Beres Atilla la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian".

The image “http://www.nodanw.com/biographies/pictures/lehar_franz.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.musicals101.com/News/mwvlehar.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.musicaltheatreguide.com/composers/photos/lehar.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Spectacolul din Bucuresti este realizat in colaborare cu Teatrul National de Opereta din Budapesta. Din distributia spectacolului fac parte Simonida Lucescu/Silvia Sohterus, Stefan Popov, Florin Budnaru/Daniel Madia si altii, conform Newsin.

Productia face parte din programul Teatrului Ion Dacian intitulat "Opereta deschisa", ce presupune invitarea unor personalitati internationale pentru realizarea de proiecte. In decembrie 2007, la invitatia Ambasadei Romaniei din Ungaria, Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" a intreprins un turneu cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, ocazie cu care s-au pus bazele unui parteneriat cu Opereta din Budapesta.

Creata de compozitorul austriac de origine maghiara Franz Lehar, "Vaduva Vesela" a avut premiera mondiala in 25 decembrie 1905, la Theater an der Wien din capitala Austriei.

"Vaduva vesela" a fost cea mai cunoscuta opereta a perioadei si a lansat cel putin trei slagare "Cantecul Viljei", "Ma gasesti la Maxim" si "Valsul vaduvei vesele". Opereta a avut peste 8.000 de reprezentatii la Londra.

Niciun comentariu: