vineri, iunie 06, 2008

Vadim îi acuză de complicitate la fraudă pe membrii BEM şi BEC



Vadim îi acuză de complicitate la fraudă pe membrii BEM şi BEC (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, i-a acuzat, vineri, de "complicitate la fraudă" pe membrii Biroului Electoral Municipal şi ai Biroului Electoral Central "care au votat, în cârdăşie cu hoţii", pentru oprirea numărătorii buletinelor declarate nule din Bucureşti.

"Văzând că există riscul să sară totul în aer, mafia politică s-a mobilizat şi a cerut încetarea numărării buletinelor nule, iar mai mulţi membri ai Biroului Electoral Municipal, în frunte cu aşa-zisa judecătoare Ileana Dănăilă, instalată în acea funcţie, personal, de Traian Băsescu, s-au grăbit să voteze pentru stoparea numărătorii", a afirmat liderul PRM, într-o conferinţă de presă.

PRM cere anularea "alegerilor frauduloase" de la 1 iunie.

"Zi de zi ies la iveală tot mai multe fraude, la nivelul întregii ţări. De exemplu, numai în Bucureşti au fost identificate peste 70.000 de buletine de vot nule, dintre care cele mai multe sunt, de fapt, valabile şi aparţin PRM. Tehnica a fost ştampilarea dublă, dar hoţii au fost trădaţi de tuşul de altă culoare. La Sectorul 5 există circa 4.000 de voturi nule, din care au fost verificate 65%, adică aproximativ 2.800 – ei, bine, din acestea nu mai puţin de 684 sunt perfect valabile, iar cele mai multe aparţin partidului pe care îl conduc. Asta e culmea neruşinării şi a hoţiei", a adăugat Vadim Tudor.

El a întrebat cu ce drept se fac stăpâni membrii BEC pe buletinele de vot ale Partidului România Mare.

"Rog să nu mi se mai ceară probe şi dovezi ale fraudei: iată-le, există, a aflat o ţară întreagă, toată ţara e un Ştefăneşti, dar judecătorii şi reprezentanţii partidelor infractoare stau cu fundul pe aceste probe şi dovezi şi nu permit nimănui să se apropie", a arătat Vadim Tudor.

În opinia sa, ceea ce s-a întâmplă în comunele Ştefăneşti, Vidra şi Iepureşti demonstrează că "numai o revoltă populară mai poate scutura jugul pe care mafia l-a pus pe grumazul acestui popor".

BEM a decis, marţi la prânz, ca toate buletinele de vot nule din toate sectoarele Capitalei să fie reverificate, majoritatea membrilor Biroului apreciind că sunt prea multe voturi nule în raport cu numărul voturilor valabil exprimate.

Miercuri seară, în urma unei decizii a BEC, Biroul Electoral Municipal a oprit reverificarea buletinelor de vot nule, însă, potrivit preşedintelui forului, Ileana Dănăilă, preşedinţii secţiilor de votare în care voturi valabile au fost declarate nule ar putea fi sancţionaţi.

Niciun comentariu: