vineri, iunie 20, 2008

Vadim Tudor: Oprescu nu va rezista, va fi izolat de consilierii generali



Vadim Tudor: Oprescu nu va rezista, va fi izolat de consilierii generali (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, că noul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, nu va reuşi să rezolve situaţia din Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi că va fi izolat în cadrul acestuia.

"E clar că nu va rezista, nu are cum să reziste, că ăia (consilierii - n.r.) sunt răi", a susţinut el, adăugând că acest lucru se va întâmpla chiar dacă reprezentanţii PRM în CGMB îi vor da concursul atunci când Oprescu va avea programe, strategii şi propuneri în interesul locuitorilor Capitalei. "În funcţie de ce acte normative, de ce programe, de ce măsuri doreşte să ia Sorin Oprescu, oamenii noştri vor vota în consecinţă", a arătat Vadim Tudor.

Liderul PRM a menţionat că l-a avertizat pe Sorin Oprescu, într-o întâlnire întâmplătoare pe care au avut-o cu acesta la Senat, că va fi izolat în Consiliul General al Capitalei.

Întrebat dacă reprezentanţii PRM în CGMB vor colabora cu majoritatea PDL-PNG, Vadim Tudor a lăsat să se înţeleagă că nu exclude o astfel de posibilitate, deşi a subliniat că este "impropriu spus că s-a format o majoritate".

El a precizat că vineri a avut o convorbire telefonică cu liderul consilierilor generali ai PRM, Victor Iovici, căruia i-a transmis că reprezentanţii PRM în Consiliu trebuie să voteze numai în interesul bucureştenilor. "N-avem obligaţii faţă de nimeni, nici faţă de o grupare, nici faţă de alta, cu atât mai puţin faţă de această aşa-zisă alianţă imobiliară. E clar că sunt nişte interese acolo", a spus el.

Totuşi, preşedintele PRM a amintit cum, în urma unei discuţii telefonice pe care a avut-o cu Traian Băsescu, la începutul anului 2004, când acesta era primar general al Capitalei, consilierii PRM au votat în CGMB un proiect propus de acesta, respectiv în favoarea construirii pasajului Basarab, Vadim Tudor concluzionând că nu este greu să colaborezi atunci când există bună intenţie.

"Atâtea câte avem, trei voturi, sunt necesare pentru a bascula într-o parte sau alta, dar numai şi numai în interesul locuitorilor Capitalei", a mai afirmat Corneliu Vadim Tudor.

Preşedintele PRM a precizat că formaţiunea politică pe care o conduce este reprezentată în CGMB de Victor Iovici, Adrian Roseti şi Nicuşor Stan, în condiţiile în care primul candidat de pe lista PRM pentru Consiliul General, senatorul Irina Loghin, a optat să îşi păstreze mandatul de parlamentar.

Niciun comentariu: