miercuri, iunie 04, 2008

Vanghelie îndeamnă membrii PSD Bucureşti să nu voteze cu Oprescu



Vanghelie îndeamnă membrii PSD Bucureşti să nu voteze cu Oprescu (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PSD Bucureşti Marian Vanghelie a declarat, miercuri, că la turul doi al localelor nu va vota nici cu Sorin Oprescu nici cu Vasile Blaga, adăugând că liderul partidului Mircea Geoană nu e implicat în administraţia locală şi nu ştie ce se întâmplă lângă independentul Sorin Oprescu. "Eu, în calitate de preşedinte al PSD Bucureşti, nu voi vota nici cu Sorin Oprescu, nici cu Vasile Blaga", a declarat Vanghelie într-o conferinţă de presă.

Întrebat în legătură cu recomandarea preşedintelui PSD Mircea Geoană privind susţinerea lui Sorin Oprescu în turul doi pentru Primăria Capitalei, Vanghelie a răspuns: "Nu am auzit ce a spus Geoană. Geoană nu e implicat în administraţia locală şi nu ştie ce se întâmplă lângă independentul Sorin Oprescu, care stă lângă o gaşcă de hoţi".

"Sunt scârbit de populismul acesta ieftin de a ne întrece în partid (PSD – n.r.) şi să spunem cât de bun este Sorin Oprescu. Dacă era bun, îl alegeam candidat", a arătat Vanghelie.

El i-a îndemnat pe membrii PSD Bucureşti, organizaţia pe care o conduce, să nu voteze cu Sorin Oprescu în turul doi al alegerilor pentru Primăria Capitalei, arătând că el personal nu va vota nici cu Sorin Oprescu nici cu Vasile Blaga.

Întrebat dacă prin acest îndemn nu intră în contradicţie cu recomandarea făcută de conducerea PSD, aceea de a-l susţine pe Sorin Oprescu, Vanghelie a răspuns: "Conducerea PSD a făcut acest îndemn electoratului pe care îl are, iar eu l-am făcut electoratului pe care îl am eu".

Vanghelie a mai spus că va fi de văzut dacă va avea probleme cu liderii partidului pentru această declaraţie pe care a făcut-o.

Preşedintele PSD Bucureşti l-a atacat dur, totodată pe candidatul independent la primăria Capitalei, Sorin Oprescu, pe care l-a numit "demagog de serviciu".

"Ca preşedinte al PSD Bucureşti eu nu votez pe niciunul dintre cei doi candidaţi (Sorin Oprescu sau Vasile Blaga – n.r.). Blaga va conduce mafia lui Traian Băsescu şi a lui Videanu, în timp ce Oprescu va conduce cu Bobic în stânga şi cu Popoviciu în dreapta şi nu va avea niciun Consiliu General", a spus Vanghelie.

Totodată, Vanghelie l-a numit pe Oprescu "un erou matinal de dimineaţă care vine călare pe un cal alb pentru a scăpa Bucureştiul" şi l-a acuzat că îi are în spate pe oamenii de afaceri Costel Bobic şi Puiu Popoviciu.

"Sorin Oprescu este un demagog ieftin. Un aşa-zis independent. Iar dacă va ajunge primar, gaşca de gulere albe din Bucureşti se va muta în casă la el", a declarat Vanghelie, adăugând că "Sorinel Oprescu este un demagog de serviciu care va conduce de la Sala Palatului".

The image “http://autori.citatepedia.ro/foto/marian_vanghelie.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Referindu-se la candidatul PSD la Primăria Capitalei, Cristian Diaconescu, liderul PSD Bucureşti a spus că acesta a ieşit pe locul trei în urma scrutinului de duminică "din cauza unora din PSD", pe care însă nu a vrut să-i nominalizeze.

PSD a decis să susţină candidatura lui Sorin Oprescu la Primăria Generală, dar şi pe cele ale lui Andrei Chiliman, candidat PNL la sectorul 1 şi Cristian Popescu - Piedone, la Primăria sectorului 4, în contextul în careformaţiunea social-democrată a recomandat electoratului său un vot împotriva PDL.

Niciun comentariu: