vineri, iunie 20, 2008

Videanu: PDL menţine alianţa cu PNG în CGMB



Videanu: PDL menţine alianţa cu PNG în CGMB (Imagine: Mediafax Foto)
Prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat, vineri, că formaţiunea democrat-liberală îşi menţine alianţa cu PNG pentru constituirea majorităţii în CGMB şi va susţine alegerea celor doi viceprimari de la PDL şi PNG.

Fostul primar general Adriean Videanu a precizat că faţă de dorinţa exprimată de noul primar, Sorin Oprescu, de a avea un viceprimar de la PNL, PDL precizează că îşi menţine alianţa stabilită cu PNG în Consilliul General al Capitalei.

"Faţă de solicitarea domnului Sorin Oprescu, vreau să vă anunţ că PDL îşi menţine punctul de vedere privind susţinerea proiectelor viabile ale primarului general. De asemenea, PDL menţine alianţa cu PNG-CD şi vom susţine în CGMB alegerea unui viceprimar PDL şi a unuia de la PNG", a precizat Videanu.

El a adăugat că, în aceste condiţii, PDL invită, totuşi, PNL şi celelalte partide politice să se alăture majorităţii PDL-PNG din Consiliul General al Capitalei, pentru rezolvarea soluţiilor cu care vine, în mandatul său, primarul general.

"Reafirm atitudinea constructivă a majorităţii PDL-PNG în Consiliu şi nu vom avea sub nicio formă atitudinea PSD, de blocare a proiectelor Bucureştiului", a ţinut să menţioneze fostul primar general al Capitalei.

Adriean Videanu a mai declarat că în cursul dimineţii a predat "nu numai mandatul de primar general, ci şi biroul din clădirea Primăriei Generale a Capitalei", într-o întâlnire de o oră cu noul primar general, Sorin Oprescu, în care a avut loc un schimb de discuţii utile şi un schimb de informaţii, astfel încât noul edil să îşi înceapă în bune condiţii mandatul.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, validat în urmă cu o zi, şi-a început, vineri, activitatea la Primăria Capitalei, unde a avut o discuţie cu fostul primar Adriean Videanu, care îl aştepta pentru predarea biroului.

"I-am sugerat lui Adriean Videanu că poate ar fi mai corect ca al doilea viceprimar să fie din zona liberală. Aşa e mai corect, având în vedere că aşa au dorit cetăţenii", a declarat Sorin Oprescu în prima sa zi de primar al Capitalei.

El a precizat că Adriean Videanu i-a promis că va prezenta propunerea în discuţiile de la PDL.

Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că a "luat act" de opinia lui Sorin Oprescu referitoare la un viceprimar PNL, dar că nu i-a promis actualului edil că va propune acest lucru în forurile partidului.

"I-am spus lui Sorin Oprescu doar că am luat act de punctul său de vedere, referitor la un viceprimar aparţinând PNL, dar nu că voi propune acest lucru în partid. Deci, doar am luat act de punctul lui de vedere", a precizat Videanu.

Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că este posibil ca Sorin Oprescu să se simtă mai confortabil cu un viceprimar liberal, menţionând că nu respinge ideea acestuia, dar că trebuie purtate discuţii mai profunde cu primarul şi cu partidele din CGMB.

Independentul Sorin Oprescu a depus, joi, jurământul de învestire în funcţia de primar general al Capitalei, după validarea noului Consiliu General al Municipiului Bucureşti.

Noul CGMB are în componenţă 55 de consilieri, din care 24 de la PDL, 16 de la PSD, opt de la PNL, patru de la PNG şi trei de la PRM.

PDL şi PNG, care împreună au 28 de consilieri, au anunţat deja că au ajuns la un acord pentru formarea majorităţii în CGMB şi pentru desemnarea celor doi viceprimari - unul de la PDL, iar celălalt de la PNG.

Niciun comentariu: