sâmbătă, iunie 06, 2009

Cvartetului Belcea / 9 iunie, ora 19.00, Ateneul Român


ICR: Recital extraordinar al Cvartetului Belcea / 9 iunie, ora 19.00, Ateneul Român

Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”, vă invită la un nou recital extraordinar al Cvartetului Belcea, în cadrul rezidenţiatului ansamblului londonez la Ateneul Român. În program: Ludwig van Beethoven, Cvartetul nr. 11 în fa minor op. 95, Serghei Prokofiev, Cvartetul nr. 1 în si minor op. 50 şi Franz Schubert, Cvartetul nr. 14 D810 – „Fata şi moartea”.

Una dintre cele mai de succes formaţii camerale ale momentului, Cvartetul Belcea (Corina Belcea-Fischer – vioară, Laura Samuel – vioară, Krzysztof Chorzelski – violă, Antoine Lederlin – violoncel) a luat fiinţă în 1994. Cei patru muzicieni au urmat stagii de perfecţionare cu membrii cvartetelor Chilingirian, Amadeus şi Alban Berg. Premiile câştigate la concursurile internaţionale de la Osaka şi Bordeaux, precum şi Premiul pentru muzica de cameră decernat în 2001 şi 2003 de Societatea Filarmonică Regală, au confirmat valoarea de excepţie a formaţiei.
De asemenea, Cvartetul Belcea a câştigat în 2001 premiul Gramophone pentru debut, iar cu ocazia lansării Integralei cvartetelor de Bartók, apărută în 2008 cu sprijinul Institutului Cultural Român, a primit distincţia Ansamblul cameral al anului oferită de Echo Klassik Awards.

http://www.icr.ro/images/menu_photos/4606_0_1.jpg

Din 2007, la iniţiativa Institutului Cultural Român şi cu sprijinul Filarmonicii “George Enescu”, Cvartetul Belcea este cvartet în rezidenţă la Ateneul Român. Pe lângă seria de recitaluri extraordinare, programul include şi cursuri de măiestrie ale căror beneficiari sunt tinere cvartete din România şi Republica Moldova.

Cvartetul Belcea este în prezent ansamblu asociat la Guildhall School of Music and Drama. Pentru înregistrări au contract de exclusivitate cu casa de discuri EMI.
(sursa: http://www.icr.ro/belcea_iunie09)
http://www.belceaquartet.com/images/photos/belcea-quartet-1--sheila-rock.jpgBelcea Quartet - Webern Bucharest
# Anton Webern
Five movements for String Quartet, Op. 5
WATCH THE VIDEO

(sursa: http://www.belceaquartet.com)

Niciun comentariu: