sâmbătă, septembrie 12, 2009

Concurs Foto


Doamna Alina Gorghiu a solicitat "indicatii despre locatie si timp si toate informatiile pe care le considerati relevante". Nu aş fi eu dacă aş oferi descifrarea fotografiilor în mod direct, cred însă că acele indicaţii de tip "hint" fac posibilă descifrarea pentru cineva obişnuit cu simbolistica pe care o folosesc.

Cucea de apă

http://lh6.ggpht.com/_eGDc0foO4VY/SqtxYNPelbI/AAAAAAAAA0o/LaSzg6MByVA/s640/Cucea%20de%20Apa.JPG
HINT:
Se identifică cu uşurinţă o greşeală, cucea=crucea.
Crucea de apă este crucea de gheată dezagregată
http://multimedia.realitatea.net/media/image/200901/w480/image_123175800558435600_4.jpg
(sursa: http://www.realitatea.net/foto_603016_crucea-de-gheata_435106.html)
Flacăra reflectată în apă
Cercurile concentrice care se intersectează
Taina Botezului, harul
Mâna preotului care sfinţeşte apa
CUCEA - Centro Universitario de Ciencias Económico Administrativas. (Centrul Universitar pentru Ştiinţe Economico-Administrative)

15. Şi au venit în Ierusalim. Şi, intrând în templu, a început să dea afară pe cei ce vindeau şi pe cei ce cumpărau în templu, iar mesele schimbătorilor de bani şi scaunele vânzătorilor de porumbei le-a răsturnat.
16. Şi nu îngăduia să mai treacă nimeni cu vreun vas prin templu.
17. Şi-i învăţa şi le spunea: Nu este, oare, scris: "Casa Mea casă de rugăciune se va chema, pentru toate neamurile"? Voi însă aţi făcut din ea peşteră de tâlhari.
18. Şi au auzit arhiereii şi cărturarii. Şi căutau cum să-L piardă. Căci se temeau de El, pentru că toată mulţimea era uimită de învăţătura Lui.
(Sfânta Evanghelie după Marcu, Capitolul 11)


Locul unde loveşte curcubeul


http://lh5.ggpht.com/_eGDc0foO4VY/SqtxK2mmpdI/AAAAAAAAA0Q/g70mfDTTYN8/s512/Locul%20unde%20loveste%20curcubeul.JPG

HINT:
12. Apoi a mai zis iarăşi Domnul Dumnezeu către Noe: "Iată, ca semn al legământului, pe care-l închei cu voi şi eu tot sufletul viu ce este cu voi din neam în neam şi de-a pururi,
13. Pun curcubeul Meu în nori, ca să fie semn al legământului dintre Mine şi pământ.
14. Când voi aduce nori deasupra pământului, se va arăta curcubeul Meu în nori,
15. Şi-Mi voi aduce aminte de legământul Meu, pe care l-am încheiat cu voi şi cu tot sufletul viu şi cu tot trupul, şi nu va mai fi apa potop, spre pierzarea a toată făptura.
16. Va fi deci curcubeul Meu în nori şi-l voi vedea, şi-Mi voi aduce aminte de legământul veşnic dintre Mine şi pământ şi tot sufletul viu din tot trupul ce este pe pământ!"
17. Şi iarăşi a zis Dumnezeu către Noe: "Acesta este semnul legământului, pe care Eu l-am încheiat între Mine şi tot trupul care este pe pământ".
Facerea (Geneza), Capitolul 9

Păsările morţii


http://lh5.ggpht.com/_eGDc0foO4VY/SqtxK6VWOKI/AAAAAAAAA0U/K0OrEvC8RrM/s720/Pasarile%20Mortii.JPG

HINT:

Holograf - Umbre pe cerHolograf - Pasari de fum
Poarta spre Armagedon


http://lh3.ggpht.com/_eGDc0foO4VY/SqtxK9mQ2VI/AAAAAAAAA0Y/hYPQqfhRSMk/s720/Poarta%20spre%20Armagedon.JPG

HINT:
13. Şi am văzut ieşind din gura balaurului şi din gura fiarei şi din gura proorocului celui mincinos trei duhuri necurate ca nişte broaşte.
14. Căci sunt duhuri diavoleşti, făcătoare de semne şi care se duc la împăraţii lumii întregi, să-i adune la războiul zilei celei mari a lui Dumnezeu, Atotţiitorul.
15. Iată, vin ca un fur. Fericit este cel ce priveghează şi păstrează veşmintele sale, ca să nu umble gol şi să se vadă ruşinea lui!
16. Şi i-au strâns la locul ce se cheamă evreieşte Harmaghedon.
17. Şi al şaptelea înger a vărsat cupa lui în văzduh şi glas mare a ieşit din templul cerului, de la tron, strigând: S-a făcut!
18. Şi s-au pornit fulgere şi vuiete şi tunete şi s-a făcut cutremur mare, aşa cum nu a fost, de când este omul pe pământ, un cutremur atât de puternic.
19. Şi cetatea cea mare s-a rupt în trei părţi şi cetăţile neamurilor s-au prăbuşit, şi Babilonul cel mare a fost pomenit înaintea lui Dumnezeu, ca să-i dea paharul vinului aprinderii mâniei Lui.
20. Şi toate insulele pieriră şi munţii nu se mai aflară.
21. Şi grindină mare, cât talantul, se prăvăli din cer peste oameni. Şi oamenii huliră pe Dumnezeu, din pricina pedepsei cu grindină, căci urgia ei era foarte mare.
(Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, Capitolul 16)

Înlănţuirea eroului necunoscut


http://lh5.ggpht.com/_eGDc0foO4VY/SqtxLB2RNsI/AAAAAAAAA0c/zEuSyUdy0TY/s640/Inlantuirea%20eroului%20necunoscut.JPG

HINT:
Prometheus, unul dintre titani, fiul lui Iapetus şi al Clymenei şi frate cu Atlas, cu Epimetheus şi cu Menoetius. A avut la rândul său un fiu, pe nume Deucalion. Prometheus era considerat drept binefăcător al oamenilor, în pofida lui Zeus. Făcându-le acestora partea cea mai bună la împărţirea unei victime destinate lui Zeus, titanul şi-a atras pentru prima dată asupră-şi mânia acestuia din urmă. Drept răzbunare, părintele zeilor le-a luat muritorilor focul. Din nou însă Prometheus a găsit mijlocul de a le veni într-ajutor. El fură focul din ceruri şi-l redă oamenilor. Acum pedeapsa lui Zeus este şi mai aspră. El răspândeşte în lume toate relele şi nenorocirile, trimiţând-o pe pământ pe Pandora, pe care o ia de soţie Epimetheus, pe de o parte, iar pe de altă parte îl înlănţuie pe Prometheus de o stâncă pe muntele Caucasus. Un vultur uriaş, pasăre monstruoasă zămislită de Typhon şi de Echidna, îi devorează zilnic ficatul, care peste noapte se regenerează. În felul acesta titanul e sortit unui chin veşnic. Din întâmplare însă trece pe acolo Heracles, în drum spre Grădina Hesperidelor. El ucide vulturul cu una din săgeţile sale otrăvite şi-l eliberează pe Prometheus, ale cărui chinuri iau, în felul acesta, sfârşit. Într-o altă variantă, Prometheus nu s-ar fi mulţumit să le dea oamenilor focul, ci ar fi creat el însuşi oameni din humă, însufleţindu-i cu ajutorul focului.
(sursa: http://www.samaelwings.com/grecorom/p.html#Prometheus)

România Funebră


http://lh6.ggpht.com/_eGDc0foO4VY/SqtxLdZ5I3I/AAAAAAAAA0g/Du-mCMQI9r0/s512/Romania%20Funebra.JPG
HINT:
Pentagramă-πεντάγραμμον-portativ
Mausoleu
Cel mai înalt loc din Bucureşti
Element solid (pământ), element fluid (apa), element de căldură (foc), element de mişcare (aer) + criptele liderilor comunişti de jur împrejur.

INERT


http://lh4.ggpht.com/_eGDc0foO4VY/SqtxYND4OlI/AAAAAAAAA0k/D742hd1Tfi8/s720/INERT.JPG

HINT:
Jaloane, spaţiu, lipsa reperului ->non-spaţial
Timp<->Mişcare
Mişcare spre stânga->trecut
Magazinul Unirea, aerisirea METROU, noroi, maşini prăfuite... trecutul revopsit
Vopsea roşie->sânge spălat
Pata portocalie -> PD-L
Domnişoara cu picioarele încrucişat vorbind la telefon ->instabilitate spaţio-temporală
Urmele în noroi->istorie
Cabina telefonică...


Vezi şi Participi şi tu!

2 comentarii:

Anonim spunea...

ba Pupizdo, esti normal?

Bibliotecaru spunea...

@ Anonim
Sper din toată inima că nu, normali sunt pe toate drumurile.