vineri, noiembrie 06, 2009

Concert de blues Harry Tavitian joi 12 noiembrie la ICR


„Roots” - concert de blues Harry Tavitian

Joi 12 noiembrie 2009, ora 18.30 la sediul ICR (Aleea Alexandru 38)Invitati: Vali „SirBlues” Racila (chitari si voce), Marcian Petrescu (muzicuta, voce) si trupa „Legacy” (Ovidiu Turcu si Andrei Peretianu – chitara; Sabin Turcu – bas si Tani Turcu – tobe).Asa cum bluesul a stat la baza jazz-ului, Harry Tavitian, la randul sau, si-a inceput cariera cu blues in 1970. Tavitian a continuat sa cante blues arhaic - aparent in totala contradictie cu jazzul de avangarda pe care l-a promovat constant. A initiat de-alungul anilor formatii de la rhythm & blues (1971) pana la blues electric – „Blues Community” (incepand cu 1985). Dupa ’90 a urmat o perioada in care a cantat din ce in ce mai putin blues, datorita invaziei bluesului comercial. Crede ca acum e timpul sa ne intoarcem la blues - muzica a libertatii interioare - ca leac al crizei umane datorata depersonalizarii sub presiunea societatii de consum.Concertul face parte din seria „Teach me tonight” cu Harry Tavitian la Institutul Cultural Roman. El isi propune sa ne poarte inapoi la radacinile jazzului: blues si spirituals. Muzica va surprinde câteva momente din istoria bluesului – de la worksongs, bluesul traditional pana la bluesul electric si va fi insotita de explicatii. Nu didactic, ci spontan si firesc asa cum este insusi bluesul.Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. E bine sa ajungeti mai devreme - chiar in jur de ora 18!

Aleea Alexandru e pe dreapta, cum mergi pe bulevardul Aviatorilor de la Piata Victoriei spre Statuia Aviatorilor. Are doua intrari. Nu faceti la dreapta pe prima intrare cum veniti dinspre Piata Victoriei, ci pe a doua intrare, aproape de Statuia Aviatorilor (altfel, e ocol mare - aleea e in semicerc).


Video: http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=37780512


Info: Biroul de presa al ICR

Harry Tavitian - 0722 269499 Afisul si alte foto si info – pe blog: www.harrytavitian.wordpress.com


Comunicatul de presa pe pagina ICR: http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/roots-la-radacinile-jazz-ului-cu-harry-tavitian-si-invitatii-sai.html


Harry Tavitian - Boot That Thing at SB Fest 2006

Vali | MySpace Video

(sursa infromaţiei: domnul Harry Tavitian)

Un comentariu:

habio spunea...

interesat de un link exchange?