joi, ianuarie 28, 2010

Arta cere sacrificii, dincolo de simple vorbe


Actorul nu trebuie să transmită spectatorului altceva decât spectacolul o cere. Dacă cineva sau ceva îl zdrobeşte, el se va recompune înainte de spectacol, îşi va părăsi corpul fizic pentru a lua corpul actorului, va intra în personaj uitând să fie propria persoană. Probabil de aceea cel mai mare atribut pentru un actor este fiinţa inspirată de har pe timpul spectacolului. Dincolo de spectacol actorul este om, are dureri, are decepţii, are constrângeri financiare, are pe cineva bolnav...

Daca la ora 18.00 cei de la Salvare iti fac injectii ca sa poti sta in picioare, la ora 19.00 e musai sa fii in forma pentru ca incepe spectacolul. The show must go on!

Andrei Gonczi in SLUGA LA DOI STAPANI, sambata 23 ianuarie.

(sursa http://teatrulmasca.wordpress.com/2010/01/27/the-show-must-go-on/)

2 comentarii:

Anonim spunea...

se spune ca piatra filosofala poate fi realizata numai in schimbul unui numar foarte mare de vieti omenesti sacrificate. piatra filosofala fiind un laitmotiv al absolutului, cel pe care noi incercam sa il atingem, macar treptat, prin ceea ce facem. arta cere cu atat mai multe sacrificii cu cat se apropie mai mult de spirit si de o realitate ce nu ne apartine noua celor de rand.

teatrul masca spunea...

Ne bucuram mult ca ati scris despre Andrei Gonczi si "patania" sa. La 20 de ani, la inceput de drum in teatru, asta spune ceva despre viitorul acestui actor. Multumim.
ps
ca de obicei alaturi de noi! :)