vineri, martie 05, 2010

Ioana Macarie - Una historia de tango


http://media.port-network.com/picture/instance_1/1029029_1.jpg

Prezentat de: TEATRUL MASCA

Dansator:
Florin Botiş
Ana Maria Pâslaru
Dora Iftode
Ana Sivu Daponte
Andi Gonczi
Ionuţ Ghenu
Laura Dumitraşcu
Sorin Aurel Sandu
Bogdan Angelescu
Alina Crăiţă
Valentin Mihalache
Sorin Dinculescu

Scenografie: Oana Drăghici
Coregrafie: Ioana Macarie
Regizor: Ioana Macarie


http://media.port-network.com/picture/instance_1/1029027_1.jpg
(sursa: http://www.port.ro/pls/th/theatre.directing?i_direct_id=1013231&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_cntry_id=56)

O calatorie in timp prin cele mai importante etape ale tango-ului, povesti eterne intre un El si o Ea, personaje carismatice si o ambianta fina, "Una Historia de Tango" este un spectacol de dans pasional, puternic, plin de energie, un spectacol in care performanta este pe primul loc. Prezenta coregrafilor Doina si Florin Botis in rol de interpreti completeaza trupa de actori ai teatrului si aduc un plus de energie prin vitalitatea si prospetimea caliatatii lor de miscare.

"Am fost inspirata in crearea acestui spectacol, inspirata de actorii extraordinari care si-au deschis bratele si m-au primit in cadrul lor si inspirata de acest teatru proaspat si tanar, care se reinventeaza cu fiecare spectacol". (Ioana Macarie)

Evolutia extraordinara a acestor actori minunati este sustinuta si inconjurata de scenografia si costumele Oanei Draghici. Cu multa atentie la detalii ea a reusit sa valorifice fiecare etapa istorica si sa puna in prim plan, prin proiectie si scenografie, autenticitatea povestilor si atmosfera specifica
(sursa: http://teatru.kappa.ro/loc__detalii/id__1013231)

Ioana Macarie ne-a raspuns la cateva intrebari despre TANGO (Una Historia de Tango), spectacol pentru care a facut regia, coregrafia si scenariul, si care are premiera astazi, la ora 20.00.

- De ce tango? De ce nu vals, capuera sau orice altceva?

- Dl. Malaimare are o pasiune pentru acest stil de dans si ma bucur ca a avut incredere in mine sa i-l transpun pe scena in viziunea mea. Tangoul este extrem de pasional, intim si spectaculos in acelasi timp. Acum, in sfarsit, il poate vedea in interpretarea actorilor teatrului…Sper sa fie mandru…

- De unde ideea frumoasa a reprezentarii evolutiei acestui dans cu aceleasi personaje, de la nasterea in porturile argentiniene pana la metropola contemporana?

- Pentru ca dragostea intre doi oameni este aceeasi in orice perioada ar putea fi; fie ca sunt argentinieni, francezi, americani sau romani. Istoria a fost substratul pentru aceste povesti de dragoste si normal ca stilul in sine iti ofera oportunitatea perfecta.

- Cum ai ales muzica? Banuiesc ca aveai o plaja foarte larga de unde puteai alege. Ce a fost mai puternica – intuitia? A fost vorba si de marketing?

- Am incercat sa gasesc piese mai cunoscute si in acelasi timp mai comerciale in asa fel incat publicul sa poata recunoaste cateva pasaje. Trebuie sa recunosc ca intuitia si atmosfera fiecarei piese a conturat putin cate putin acest spectacol.

- Ai un moment preferat in spectacol?

- Tot momentul 1980 imi este foarte drag dar fiecare moment este special in felul lui. M-am atasat eu mai mult de 1980 poate si din cauza ca personajele principale sunt un coregraf si asistenta lui…

- Care este diferenta intre a lucra la un asemenea proiect cu actori fata de a lucra cu dansatori? Care sunt avantajele, dar dezavantajele?

- Dezavantajele unui actor ar fi faptul ca miscarea se asimileaza mai greu si de aici o mica discrepanta intre expresia fetei, atitudinea corpului si miscarea propiu-zisa. E o munca acerba sa reusesti sa le comprimi pe toate in asa fel incat spectatorul sa inteleaga imaginea per ansamblu. In schimb, un dansator, a carui usurinta este miscarea, e posibil sa nu reuseasca sa trasmita decat cu corpul. Daca ar trebui comparate in mod direct, diferenta ar fi timpul de lucru. Un actor a reusit aceasta performanta in 2 luni, unui dansator i-ar fi trebuit o luna si jumatate.

- Eu, care ii vad zi de zi si spectacol de spectacol pe actorii nostri, i-am gasit … altfel, in acest spectacol. I-am cunoscut din nou. Tu cum i-ai redescoperit de la SLUGA LA DOI STAPANI, de exemplu, la TANGO?

- Ma bucur ca am apucat sa-i cunosc mai bine si cu ocazia asta sa reusesc sa scot tot ce e mai bun din fiecare. Sper sa le fie si lor benefica aceasta experienta si sper sa se descopere in continuare, cu fiecare reprezentatie.

- Sunt in statia de autobuz. Ma atrage un afis pe care scrie deasupra unor siluete gratioase: UNA HISTORIA DE TANGO. Ceva imiplace. M-as duce la acest spectacol despre care habar nu am daca e de teatru sau de dans. La ce sa ma astept?

- La o experienta. Noi trebuie sa invatam sa experimentam senzatii. Dansul asta transmite in mod principal iar atunci cand este interpretat de actori se transforma in…ce doreste spectatorul. Senzatia merita traita!

(sursa: http://teatrulmasca.wordpress.com/2010/03/04/interviu-cu-ioana-macarie-despre-tango-una-historia-de-tango/)

O calatorie in timp prin cele mai importante etape ale tango-ului, povesti eterne intre un El si o Ea, personaje carismatice si o ambianta fina, UNA HISTORIA DE TANGO este un spectacol de dans pasional, puternic, plin de energie, un spectacol in care performanta este pe primul loc. Prezenta coregrafilor Doina si Florin Botis in rol de interpreti completeaza trupa de actori a teatrului si aduc un plus de energie prin vitalitatea si prospetimea calitatii lor de miscare.

p2150043old_inramata_resize.jpg

Am fost inspirata in crearea acestui spectacol, inspirata de actorii extraordinari care si-au deschis bratele si m-au primit in cadrul lor si inspirata de acest teatru proaspat si tanar, care se reinventeaza cu fiecare spectacol.(Ioana Macarie)

3.jpg

Evolutia extraordinara a acestor actori minunati este sustinuta si inconjurata de scenografia si costumele Oanei Draghici. Cu multa atentie la detalii ea a reusit sa valorifice fiecare etapa istorica si sa puna in prim plan, prin proiectie si scenografie, autenticitatea povestilor si atmosfera specifica.

Toate emotiile noastre sunt gata sa fie prezentate, nu ne mai ramane decat sa ne onorati cu prezenta. Va asteptam!

p2170030resize.jpg

p2220167resize.jpg

p2220178resize.jpg

(sursa: http://www.masca.ro/site/index.php?option=com_content&task=view&id=163&Itemid=49)

După premieră...

A fost Premiera la TANGO

Ieri, 4 martie, de la ora 20.00 a avut loc

PREMIERA SPECTACOLULUI

TANGO (Una Historia de Tango)

(sursa: http://teatrulmasca.wordpress.com/2010/03/05/a-fost-premiera-la-tango/)

Niciun comentariu: