miercuri, iulie 21, 2010

Concert Harry Tavitian


Harry Tavitian:
Jazz cu pianistul Harry Tavitian la Vama Veche

Vineri, 23 iulie 2010 ora 22.30 iubitorii jazzului sunt asteptati la un recital al cunoscutului pianist Harry Tavitian in Vama Veche, la Bibi Bistro. Evenimentul este sprijinit de Fundatia Phoenix.

Harry Tavitian: „Ma bucur ca sunt reluate concertele la Bibi Bistro. La sfarsitul anilor ’90 aici au fost primele concerte live din Vama Veche. Bibi (arhitectul ploiestean Sorin Radulescu) - patronul de atunci al terasei, a reusit sa organizeze apoi patru editii ale BB Jazz&Blues Festival. Erau foarte putine astfel de festivaluri, in Romania. Am participat la prima editie - in anul 2000 - si la urmatoarele si pot sa va spun ca atmosfera era extraordinara. Publicul – alcatuit atat din vamaiotii de atunci cat si fani veniti special din Constanta – era de foarte buna calitate.
Dupa 10 ani si eu si publicul si Vama suntem altfel, dar sper ca si acum sa fie un concert deosebit. Pregatesc atat piese proprii, din care nu vor lipsi influentele folclorului romanesc si armenesc, dar si prelucrari dupa teme din jazzul clasic, gospel si blues. Asadar, o calatorie de la radacinile jazzului pana la jazzul actual, un prilej si pentru cei mai putin familiarizati cu aceasta muzica sa intre in tainele ei.
Ma asteapta un program destul de incarcat si pentru luna august: Voi canta in duo cu percutionistul Cserey Csaba pe 8 august la Zilele Municipiului Miercurea Ciuc si pe 26 august la Festivalul „Peninsula” de la Targu Mures. Pe 18 august voi avea un concert la Valenii de Munte, la Universitatea de Vara Nicolae Iorga, unde il voi avea ca invitat pe poetul Mircea Dinescu“.

Harry Tavitian se numără, potrivit criticului austriac Richard Schuberth, „printre pianiştii extraordinari care au iniţiat şi au desăvârşit Noul Jazz Est-European“. Jazzul de avangardă şi blues-ul arhaic alternează în creaţia sa, traversată de la începutul carierei sale de un puternic filon etnic.

Pretul biletului este de 15 RON. Amanunte pe www.bibibistro.ro

Stelian Tănase spunea in prezentarea concertului Harry Tavitian de la Bibi din 2003:
„Astăzi o să vedem un concert pe care nici eu nu l-am văzut, ceea ce este bine, pentru că va fi ceva nou. Pe de altă parte Harry este destul de imprevizibil ca să-ţi poată oferi surprize după ce ai văzut de cinci ori acelaşi concert. Cu siguranţă o să ne simţim bine”.
Presa, dupa acel concert:
Regal de jazz la Vamă
Harry Tavitian şi-a respectat promisiunea de a transforma seara de jazz de la Bibi într-un regal muzical, unul dintre evenimentele de gen ale sezonului. Terasa lui Bibi a fost arhiplină. S-au cerut nenumărate bisuri, s-a bătut din picioare şi s-a lovit în mese. Harry nu a putut părăsi terasa pînă cînd nu şi-a anunţat programul, care mai include cîteva întîlniri cu iubitorii de jazz din Vama Veche. (Diana Evantia Barca – Evenimentul Zilei, 11 august 2003)

Alte info:
0722 269499 (Harry Tavitian)
www.harrytavitian.wordpress.com

http://harrytavitian.files.wordpress.com/2010/07/harry_rgb.jpg?w=493&h=717
(sursa: http://harrytavitian.wordpress.com/2010/07/10/recital-de-jazz-harry-tavitian-la-vama-veche/)

Niciun comentariu: