miercuri, februarie 23, 2011

Un actor îşi donează maşina unui spectator...


Ne-am obişnuit ca actorul Gabriel Fătu să fie "un pic sărit de pe fix". Ce trebuie să facă spectatorul? Să ia bilete la piesa "Mă mut la mama!". Din câte am înţeles, este vorba de un Jaguar vechi de cam doi ani...

Ei bine... Nu despre asta vreau să vorbesc şi nu am să spun mai mult despre premiul dat de actor. Aş vrea să vorbesc despre Adriana Trandafir.

Imediat după revoluţie, ALEXANDER HAUSVATER revoluţiona şi el regia de teatru în România punând în scenă piese de cu totul altă factură decât cele cu care fusesem obişnuiţi. Vorbesc despre piesele "La ţigănci" şi "Au pus cătuşe florilor".

Am să insist pe piesa "La ţigănci" tocmai pentru că ea m-a legat cumva de Adriana Trandafir.

La tiganci 013

La tiganci 014

La tiganci 015

La tiganci 017

La tiganci 018

(sursa: http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=latiganci)
http://www.teatrul-odeon.ro/pictures/spectacole/stagiune/latiganci/images/latiganci_afis.jpg

http://www.teatrul-odeon.ro/pictures/spectacole/stagiune/latiganci/images/latiganci_1.jpg

http://www.teatrul-odeon.ro/pictures/spectacole/stagiune/latiganci/images/latiganci_2.jpg

http://www.teatrul-odeon.ro/pictures/spectacole/stagiune/latiganci/images/latiganci_3.jpg

http://www.teatrul-odeon.ro/pictures/spectacole/stagiune/latiganci/images/latiganci_4.jpg

http://www.teatrul-odeon.ro/pictures/spectacole/stagiune/latiganci/images/latiganci_5.jpg

http://www.teatrul-odeon.ro/pictures/spectacole/stagiune/latiganci/images/latiganci_6.jpg
(sursa: http://www.teatrul-odeon.ro/pictures/spectacole/stagiune/latiganci/latiganci_afis.htm)

Ei bine, în această piesă în care am stat mai mult în picioare şi înghesuiţi unii în alţii, precum mulţimile de gură-cască, aşteptând să vină tramvaiul într-un moment al absurdului absolut, la un moment dat vine cineva din spate, îmi pune mână pe umăr şi-mi spune şoptit... "Ştii, că e nebun...". Era Adriana Trandafir, dar nu mi-am dat seama de asta decât peste două sau trei minute. În acel moment logica spectacolului s-a frânt, pentru că încetam să mai fiu spectator şi deveneam şi eu un actor figurant în piesă.

Îndeajuns însă cu amintirile mele...
Adrian Trandafir, alături de Gabriel Fătu (OTV) şi Andreas Petrescu (TVR2) joacă în piesa... "Mă mut la mama" de Gelu Colceag.

http://100eyes.ro/mediaserver/n/2/961197b0b489503f0d3ae88630e29940_view

Doi frati, cu varste apropiate de 30 de ani, unul parasit de sotie, iar celalalt inselat de iubita, hotarasc sa se reintoarca acasa la mama, pentru a continua sa traiasca partea cu copilaria. Mama,vaduva fiind, desi e singura in casa, are un iubit. Student!

Cand apar baietii acasa, apar si conflictele. In primul rand apar gelozii pe dormitor, fiecare are senzatia ca "mamica" il iubeste mai mult pe celalalt, iar ideea ca mama are un iubit, ca si ea are dreptul la dragoste, la viata, e de neconceput, in mintea celor doi: Mama este MAMA. Si atat!

O comedie trista, o poveste vesela, optimista, dar cu accente tragice, o bucatica rupta din viata de familie a noastra, a tuturor, despre ceea ce ar putea insemna o familie fericita.... Sau, drumul spre idealitate atunci cand speranta te invata sa traiesti frumos si sa te bucuri de fiecare clipa! Multe rasturnari de situatie, fiecare incearca sa isi marcheze teritoriul, dar, de fiecare data, cu rabdare si toleranta, cu nervii intinsi, dar si cu mult umor, totul se poate rezolva....
(sursa: http://metropotam.ro/Evenimente/eve0319949100-Ma-mut-la-mama/)



Dar dincolo de înregistrările "oficiale", mult mai exactă este înregistrarea tremurată a unei spectator:



Constat, cu plăcere, RÂSUL.

Niciun comentariu: