joi, decembrie 06, 2012

Bravo SRI


Din când în când, printre ştiri despre violuri, omoruri, scandaluri... apare şi câte o ştire pozitivă. Astăzi am avut parte de o asemenea ştire.

Ştire:
Doi bărbaţi suspectaţi că sunt afiliaţi organizaţiei teroriste Al Qaeda au fost prinşi de Serviciul Român de Informaţii şi expulzaţi din România. Ei pregăteau un atentat în perioada Sărbătorilor.

Cei doi cetăţeni străni pregăteau acţiuni teroriste, în timpul Sărbătorilor, potrivit purtătorului de cuvânt SRI. "Ei urmau să asigure suport pentru toată acţiunea, cu atât mai mult cu cât unul dintre ei deţine informaţii avansate în confecţionarea unor dispozitive explozibile", a declarat acesta la România TV.

(http://www.rtv.net/doi-teroristi-pregateau-un-atentat-in-romania_56716.html#ixzz2EHg1cfJ8)


Această ştire parcă îmi mai creşte încrederea în autorităţi şi mă face să mă simt un pic mai sigur... Cineva Veghează!

Pe de altă parte, dacă adaug această ştire unei alte ştiri...
Opt persoane din Orientul Mijlociu au fost prinse în România sub suspiciunea că ar fi încercat să creeze o structură de migraţie ilegală şi pentru că aveau contacte cu organizaţii teroriste internaţionale, informează România TV. Suspecţii de terorism vor fi cel mai probabil declaraţi indezirabili şi expulzaţi din ţară.
(http://www.rtv.net/opt-persoane-suspectate-de-terorism-prinse-in-romania-sri-a-cerut-expulzarea-lor-video_41596.html#ixzz2EHgglBs0)


... parcă îmi construieşte impresia că teroriştii vor neapărat să ne terorizeze, deci mă îngrijorează.

Nu pot să nu recunosc că totuşi am un semn de întrebare care este un stres suplimentar... de ce oare aceşti terorişti (chiar dacă nu au reuşit să ne terorizeze) nu sunt închişi ci expulzaţi? Au paşapoarte diplomatice sau de ce?

Poate cineva să-mi spună care este procedura? Înţeleg că SRI se duce cu ei în dinţi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi Curtea de Apel decide expulzarea. Dar de ce expulzarea. Din moment ce au fost prinşi şi acuzaţi înseamnă că se poate demonstra tentativa. Locul lor nu ar fi la puşcărie, dat fiind că tentativa se pedepseşte.

Terorismul se manifestă prin acţiuni prevăzute în Codul Penal, răpirea de persoane, luarea de ostatici, asasinatul, execuţii, explozii, distrugerea unor edificii publice, sabotarea căilor ferate, sabotarea unor instalaţii industriale, sabotarea mijloacelor de telecomunicatii, ruperea unor diguri, otrăvirea apei potabile, producerea unor boli contagioase, bombardamente, atentate contra şefilor de state, atacuri asupra misiunilor diplomatice, atacuri asupra diplomaţilor, atentate împotriva personalităţilor politice sau a unor persoane particulare cunoscute pentru opiniile lor (şi aici mi-e frică mie), atacarea unor instituţii publice sau întreprinderi comerciale, a avioanelor, a forţelor de ordine... De ce nu se aplică codul penal? De ce nu sunt condamnaţi?

Niciun comentariu: