duminică, noiembrie 04, 2007

ad vitam aeternam



(pentru toate timpurile)
Preşedintele îşi sărbătoreşte ziua de naştere prin muncă. Şi ce munceşte domnia sa? Sursele au menţionat pentru MEDIAFAX că preşedintele României se află la Palatul Cotroceni, unde este pus la curent cu ultima evaluare a situaţiei românilor din Italia. În acest scop, Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat pe premier şi pe miniştrii Muncii, de Interne şi Externe, la Cotroceni, pentru a discuta despre situaţia nefericită că s-a creat în urma uciderii Giovannei Reggiani de către un imigrant român.
La rândul lui şi premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a convocat, la Palatul Victoria, pe miniştrii de Interne, Externe şi Justiţie, pentru o reuniune de lucru în care să fie stabilit un plan de acţiuni pentru românii din Italia. Împreună cu secretari de stat şi experţi, premierul va aborda apoi problema situaţiei din comunităţile româneşti din Italia şi stabilirea unui plan de acţiuni care să prevină atitudinile şi manifestările îndreptate împotriva românilor din această ţară. Chiar în cursul acestei reuniuni au fost convenite şi o serie de propuneri care vor fi discutate cât mai rapid cu autorităţile italiene.
Cel care trebuia să ia cea mai rapidă dintre decizii, Ministrul de Externe Adrian Cioroianu, a declarat:
"Principala noastră problemă în acest moment este reacţia comunităţii româneşti care a căpătat un sentiment de teamă pe fondul discursurilor virulente ale unor politicieni italieni dar şi aş spune că şi media italiană, dar şi politicienii italieni, ar trebui să înţeleagă că îşi asumă o responsabilitate în plus pentru că identificarea noţiunii de infractor cu etnia română creează o situaţie care predispune la violenţă".
Astfel de probleme se puteau evita dacă aderarea României era pregătită ceva mai bine. La cât am aşteptat aderarea asta, timp a fost suficient.
În altă ordine de idei, La mulţi ani, domnule preşedinte!

18 comentarii:

Anonim spunea...

Spre stiinta ta si a celor interesanti de relevanta unora din actiunile noastre, doua interventii de azi:

1.Din EVZ:

MIHAIES: Teroarea in haine de trening
5 Noiembrie 2007
Mircea Mihaies

Mircea Mihaies: "Era miercuri seara tarziu si totul parea sa se sfarseasca bine, dupa o zi agitata. "


Comentarii

Va multumesc
ion adrian (a.....0@yahoo.com), 2007-11-05 09:52:03
Ca in fine cineva, dvs, ridicati problema lansata de mine pe multe bloguri si pe ziare.com pe 01 noiembrie.
Nu ma astept sa fiu citat si ma bucur sincer ca persoane cu condei si cu acces si relevanta mediatica mai relevanta ridica astfel de manusi. Inca odata va multumesc.
Desemeni si celor catorva reporteri care au inteles ce am spus atunci si nu au mai folosit fara discernamant sintagma de "roman" care indica doar etnia, inlocuind-o cu sintagma de "ceatean roman" urmata sau nu(ambele pozitii sunt la fel de corecte)de etnie.

2.Tot EVZ:

EDITORIALUL EVZ: Giovanna Reggiani si Theo Van Gogh
5 Noiembrie 2007
Ioana Lupea

Ioana Lupea: "Crima de la Roma este comparabila ca impact public cu asasinarea regizorului olandez Theo Van Gogh. "







Comentarii
Spune-ti parerea Inapoi la articol

Corectitudinea politica
ion adrian (a.....0@yahoo.com), 2007-11-05 09:42:42
Corectitudinea politica este o tampenie sinistra care insa face si va face rau la fel ca si vanatoarea de vrajitoare a inchizitiei dand apa la moare si argumente tari si aparent corecte extremei drepte.
Se spune ca drumul spre iad este pavad de intentii bune si ca prostia este un pacat capital.
Nu stiu daca in varf aculo unde se planuiesc toate aceste manipulari sinistre, zace numai prostie, dar in mod sigur materialul intrebuintat cu succes este "stupid people" din toata lumea.
Ipocrizie, fatarnicie , adevarate morminte spoite incep sa domine lumea...
Ce putem face?
Sa strigam dupa si despre adevar pe urma celui care a murit pentru el...

Te intreb : ar merita sa le postezi la AN Blog desigur cu o motivatie?

Anonim spunea...

PS Scuze: ...sa le postez...

Anonim spunea...

Nu văd ce ar putea facă Adrian Năstase în acest moment relativ la reacţia Italiei. Nimeni nu poate face nimic relativ la reacţia italienilor. Se va stinge poate într-o lună sau două.
Până atunci nu se poate face nimic. Cu puţin noroc, după reacţia lor exagerată, s-ar putea simţi ruşinaţi, în cazul în care presa italiană ne va fi atunci favorabilă. Acum nu se poate face nimic. Interesant este, pentru a câta oară, că astfel de scandaluri sunt făcute de mass-media în speranţa vânzărilor bogate.
Lipsa de omenie se datorează banilor. Şi jaful doamnei italiene, şi reacţia exagerată a ziarelor şi prezenţa românilor acolo... Latura umană a animalului numit om este condusă de bani şi acest lucru cred că e greşit.

Anonim spunea...

Eu nu scriu neaparat ptr Nastase si cred ca tu esti foarte constient de aceasta.
In plus nu ma astept la nimic de la el decat in mod conjunctural, in el nu sunt doi oameni ci doar unul singur mascat sau nemascat, ceea ce e cutotul altceva decat cazul Becket.

Anonim spunea...

Ce pot spune? Eu unul nu cred să fie o soluţie. Dar cine ştie...

Anonim spunea...

Nu inteleg ce nu crezi sa fie o solutie. La ce te referi?

Anonim spunea...

In supliment ca acum observ, care latura umana, cea de animal cu computer in cap?
Dar mai intai raspunde-mi la prima nedumerire.

Anonim spunea...

Nu cred că e o soulţie intervenţia română în manifestarea de ură italiană. Am făcut o sesizare la UE ar trebui să aşteptăm să se mai stingă ecourile. Orice am spune noi acum mai rău face, întărâtă violenţa. Băsescu a avut un acces de demnitate naţională... acum ar trebui să aşteptăm.

Anonim spunea...

Nu am de ce să spun "animal cu computer in cap". Nu-mi place să vorbesc urât despre cineva. Ironia mea este menită îndreptării şi nu aducerii unei atingeri la persoană.

Anonim spunea...

Bibliotecaru,
Omul face parte din regnul animal si ramane in tocmaicu toata si tocmai din dragostea lui de bani ,rapacitate si talharie. Unii oameni, putini, transced regnul biologic si intra in adevaratul regn uman, si nu jignesc pe nimeni spunand asta , fiecare putand uitandu-se in oglinda si analizandu-se, sa hotarasca in ce regn se incadreaza.

Anonim spunea...

Nu cred că este atât de simplu. Totul porneşte de la un model. Intuitiv, deşi ştie că este animal, omul se conştientizează undeva între bestie şi Divin. De aceea îşi şi tot repetă că este un amestec de material şi spiritual. Înţelegem de aici că în om sunt valori animalice, cum ar fi nevoile fiziologice, dar şi valori spirituale, cum ar fi arta. Intuitiv se apreciază ca un om este mai "uman" cu cât are mai multe valori spirituale şi mai puţine valori animalice. Dar, pentru aceasta, este nevoie de un model, acea limită a umanităţii. Acest model lipseşte în acest moment. Nu avem la ce ne raporta.

Anonim spunea...

Sunt modele si rezolvari si avem reper si sistem de referinta ,de exemplu chiar daca nu poti face binele macar sa nu faci raul sau fiecare bine oricat de mic se aduna in contul binelui si se scade in contul raului.
daca gandesti asa sincer chiar daca mai 'cazi' te poti ridica. in fond exista modelul crestin dat chiar de Fiul prin intrupare.
Stim, stim Gheorghe foarte bine, dar ne facem ca nu stim...

Anonim spunea...

Eu vorbesc despre un model unic. Iisus a funcţionat foarte bine, a fost chiar impus în perioada inchiziţiei. De aceea catolicii au încă mari rezerve în a divorţa. Din păcate modelul Iisus a început a se stinge, foarte puţini mai au acest model, cel puţin la noi. Este nevoie de un nou model unic, un nou simbol în jurul căruia să se strângă toate forţele motrice. Personal încă nu-l observ.

Anonim spunea...

Pas possible...nu exista si nu va exista nimic peste sau care sa-L inlocuiasca.
Nu Este Un reformator sau Un Creator de religie Este Fiul despre care religia crestina da doar seama...

Cred ca ai tendinta de a complica ceea ce este evident.

Anonim spunea...

Nu mă refer la un model religios ci la un om obişnuit care să concentreze întreaga naţiune română, eventual mai larg. Cum a fost de exemplu Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare... Un catalizator de energie creativă care să fie modelul aşteptat. În momentul când întreaga naţiune se va raporta la un singur om, situaţia se va schimba radical.

Anonim spunea...

Atunci, ce sa fac, nu am incotro ca aproape ma obligi si recunosc desi nimeni nu e filozof in satul lui, eu sunt acela dar fi linistit nimeni nu va observa acesta si eu nerugat nu ma bag...si cum nu ma roga nimeni...
Deci revenim de unde am plecat. Fiecare poate fi model acolo unde se afla dar probabil ca daca nu vrea Dumnezeu, nu va fi recunoscut poate doar post mortem ceea ce tot ar fi bine, si noi nu suntem, prea ticalosi fiind, in vederile Divinitatii...

Anonim spunea...

Probabil că sunt mulţi oameni care se pot constitui într-un model. Nici nu este necesar să fie un model real, ci doar cineva asupra căruia oamenii să-şi investească dorinţa de perfecţiune. Partea cu catalizarea idealurilor este greul procesului. Să nu uităm că Hitler, Musolini au fost o perioadă calea catalizatoare. Desigur, totul s-a sfârşit rău până la urmă, dar a existat acel moment de coeziune populară, chiar dacă ţelul era greşit. Şi în Biblie scrie parcă că Anticristul va fi perceput la început ca simbol al binelui. Nu ne rămâne decât să aşteptăm, un secol, un mileniu, o eternitate.

Anonim spunea...

Se pare ca dupa felul in care este tratat raul si recompensata ticalosia, minciuna si chinuit si hingherit binele si adevarul, traim deja in epoca Anticristului