miercuri, noiembrie 07, 2007

difficultas et solutio



(problemă şi soluţie)
România are acum o problemă în Italia. România acuză pe italieni că actuala criză a romilor din Italia nu este de ieri de azi şi că fac un joc dublu cu privire la minorităţi. România acuză Italia că are accese de intoleranţă faţă de minorităţi cu aspecte de xenofobie. România are şi o soluţie pentru dezamorsarea conflictului, domnul Corneliu Vadim Tudor. Oricât ar fi de sumbră informaţia că domnul Vadim Tudor va negocia, în stilul său caracteristic, o problemă a “fascismului şi xenofobiei”, tot am râs 10 minute. Mă gândesc că este ca şi cum ai încerca să stingi un incendiu adăugând încet peste el tot felul de cocteilu-uri combustibile cu nume de ruşi.
Încă mai am în urechi ecourile zilei de ieri când domnul Vadim spunea că va părăsi nu ştiu ce partid european pentru că un membru al acelui partid ar fi spus nu ştiu ce despre România. Parcă îl văd pe domnul Vadim cu o sabie ninja executată artizanal prin cartierul Ferentari, strigând prin Roma: “Care ai zis măi de rău de români, arată-te la faţă!”. Ştiu că e mai mult tragic dar imaginea din mintea mea este prea caraghioasă ca să mă pot abţine de la un râs cumsecade.
Să începem cu ştirile. Corneliu Vadim Tudor se întreabă “De ce s-a pus semnul de egalitate între romi şi români?”. Faptul că ei sunt cetăţeni români nu-i fac şi să fie şi români?
De fapt preşedintele PRM suspectează ca de fiecare dată un fel de conspiraţie, o diversiune. “De ce se pune semnul de egalitate între criminali şi români? Răul este mai vechi. De ce s-a pus semnul de egalitate între romi şi români, cine a avut interesul să lanseze această provocare mincinoasă, în aşa fel încât ţiganii criminali să fie trecuţi în sarcina poporului român. Poporul român e un model istoric de toleranţă de creştinism.” (…) “o diversiune bine clocită, care se va termina curând”. (…) „Noi ştim mai multe. Eu cred că este o diversiune pusă la cale din timp. S-a pândit acest moment, s-a vânat acest pretext. Au mai comis şi alţii infracţiuni de genul acesta, chiar crime. Au comis şi italienii crime pe teritoriul României şi sunt mari mafioţi. Ce să facem acum? O să strigăm: Moarte italienilor! Căraţi-vă acasă! Nu vom face aşa ceva”. (…) „Eu sunt preşedintele grupului de prietenie România-Italia. Nu stătea în intenţia mea să mă duc acum colo, dar dacă noi, grupurile parlamentare de prietenie, nu facem în asemenea momente de criză tot ceea ce este omeneşte posibil, înseamnă că nu mai avem nici o justificare”. (… ) „Este regretabilă crima făcută de un om care a fost eliberat din puşcărie în 2006; de fapt nu a făcut nici o zi de puşcărie, în baza unei legi din 2002, ce-i drept, dar ministrul Justiţiei în 2006 era doamna Monica Macovei, favorită şi protejată de domnul Traian Băsescu şi de domnul Franco Frattini. Dacă ar fi fost în puşcărie acest nemernic, nu s-ar mai fi inflamat spiritele în Europa în asemenea hal”. (…) “Le voi spune să înceteze cu această vânătoare împotriva românilor. Este incalificabil, nedemn ceea ce se întâmplă. Italia este o ţară civilizată”.

Îmi pun două întrebări importante (ceva mai multe întrebări mici, dar acestea nu contează). Prima întrebare este relativă la ce justificare au aceste grupuri de prietenie? Iată că se pune o problemă interesantă cea a justificărilor politice. Ce ar fi să facem fiecare o listă cu organismele care nu-ţi găsesc justificare pe piaţa performanţei, o listă a lucrurilor care merg prost în România. Poate se desfiinţează cei, cele, care ar trebui să le facă să meargă bine. Foarte interesant. Cea de a doua întrebare, domnul Vadim crede că acest om a inflamat spiritele în Europa? Adică dacă nu era Nicolae Romulus Mailat, totul era OK? Aşa da negociator. Probabil că va negocia împuşcarea în piaţa publică a infractorului “ţigan şi nu român” (înţelesul dat de domnia sa) şi totul se va termina bine pentru Europa înfrăţită cu România. De aceea a fost delegat Vadim?
Păi să vedem ce s-a întâmplat de fapt. Relu Fenechiu (PNL, deputat) a propus să se înfiinţeze o comisie care să informeze parlamentul. “Când vrei să îngropi ceva, fă o comisie parlamentară” aud din memorie, ca prin vis, unul din adevărurile universale ale omenirii.
"Rolul lor este de a se adresa oamenilor politici din Italia pentru a-i face să înţeleagă că ţara noastră nu înseamnă 10 sau 100 de oameni. Cel care va coordona totul este preşedintele Comisiei de prietenie cu Italia, senatorul Corneliu Vadim Tudor", a spus deputatul PSD Ioan Munteanu, secretar al Camerei Deputaţilor.

Propunerea mea pentru răspunsul la soluţia DINAMITĂ a parlamentului este să vă faceţi provizii de apă şi alimente. Situaţia va exploda incontrolabil, miza deja este mai mare decât simpla acuzaţie faţă de un rrom care a jefuit o poşetă. Am mai văzut războaie care au început de la o moarte suspectă, din păcate. Dragii mei, multe provizii şi… iertaţi politicienii, că nu ştiu ce fac.

12 comentarii:

Anonim spunea...

A mai aparut si problema cu Italia, de parca Romania si romanasii ei nu aveau si asa destule probleme... Cu aceasta ocazie a iesit la iveala un fenomen de multi nestiut... ca latinitatea istorica a italienilor e in pericol o data cu invazia rromilor nostri, minoritate deja ajunsa prim-subiect in mijloacele media, dar si prilej de poticneala pentru guvernanti... Mai deunazi ministrul de externe Cioroianu ameninta ca-i va deporta in desert, dupa care spasit si-a cerut public scuze... :(

In alta ordine de idei vad ca se apropie atingerea cifrei sarbatoresti de 3000 de vizitatori... sa asteptam momentul pentru a-l marca cum se cuvine... :)

Anonim spunea...

Aştept cadou un hard nou pentru a sărbători 3000 de vizitatori :)

Anonim spunea...

Nu suna rau deloc... si cum sa fie sigilat, cu fundita rosie ? :)
Asta inseamna stabilizare financiara sau pile in domeniu ? :)) HP... ATA... 40 GB ar fi de dorit ?

Anonim spunea...

Nu trebuie să fie HP :))

Anonim spunea...

Tiganii(in veci nu o sa spun Romaiada etc,)cum nici francezii nu cred ca le vor spune franci(par ex) sau spaniolii nu le vor spune spani, daca asa li se va nazari dlor. Ei pot sa se boteze cum vor, dar eu nu sunt obligat sa iau in considerare asta caci conteaza cum le-au spus neam de neamul meu adica tigani. Si sper ca romanii sa nu selase dusi in diversiunea asta .
A doua diversiune care prinde este inducerea ideii ca daca sunt cetateni romani atunci deci sunt romani. Nu atunci deci fiind tigani nu sunt romani, roman sunt eu care nu sunt tigan si nimeni nu ma poate convinge ca as fi si tigan pentruca tiganul este si el roman, isn`t it?

Anonim spunea...

Personal cred că nu există o problemă reală în ceea ce priveşte denumirea etniei. În definitiv avem acelaşi steag cu al altui stat şi nu ne confundă nimeni.

Anonim spunea...

Ion Adrian spune:

Ba da bada, este o problema ,nu ai citit ce am scris pe la Nastase si imi pare rau ca nu intelegi. Daca si cei ca tine o iau in usor!?Lucrurile nu trebuie lasate la nivelul stegului, ca nu se pune problema asa, si nu e vorba de confuzia reala ci si de confuzuia intentionata pe care unii o doresc si altii lenesi si delastori( cum caracteriza Celine pe goimii majoritari fata de evreii minoritari, ageri si gata sa foloseasca orice ocazie-caracteristici generale ale populatiilor in raport de forta pe care cred ele ca o au, vezi leii lenesi si sacalii isteti si mai cruzi si decat leii) o permit cu ideea ca la o adica pot pune ei lucrurile in ordine si cand se trezesc vad ca e deja prea tarziu si e plina istoria de exemple.Daca nu se pun lucrurile la locul lor imediat in final nu conteaza ce ai putea dovedi daca ai fi ascultat ca nu te mai asculta nimeni caci problema practica este ce anume s-a insurubar puternic in mintea tuturor urechistilor care sunt 99,9% din populatie.

Anonim spunea...

Sunt absolut convins că se va reveni cât de curând la denumirea de ţigani şi aceasta revenire va fi cerută chiar de etnia rromă. Până atunci eu voi spune ţigan celui care se simte ţigan, rrom celui care se simte rrom. Nu voi spune etnic ungur ci etnic maghiar, pentru că aşa vor cei în cauză. Mie îmi este perfect egal. Dacă persoanele cu sau despre care discut vor să fie numiţi altfel, eu nu am nimic împotrivă. Adresarea este o convenţie, nimic mai mult. Dacă aş ştii exact cum, m-aş adresa premierului cu excelenţa voastră. Ce schimbă asta?

Anonim spunea...

Tiganului daca vrea sa-i spun rrom pot sa-i spun dar cand ma refer la el spun tigan adica :un tigan a violat sau un tigan a cantat minunat la vioara...

Anonim spunea...

Poftim titlu de emisiune la Realitatea TV :
Rom, Roma, Romania.
Nu stiu ce zic romanii dar italenii din cetatea eterna nu ar fi deloc bucurosi de asemenea alaturari care desigur sunt si in teren:bidonvilul si orasul etern, de aceea cred ca le si darama pe primele.

Oare ce se doreste sa se bace in mintea lenta a goimilor? De acum incolo nu ma voi mai referi la indoeuropeni decat ca la "goimi(goi) chiar daca, inca, nu m-am convertit la iudaism...si nu am citit Talmudul.

Anonim spunea...

Foarte ciudat. Am auzit de Rom Cubanez de Rom Jamaican... niciodată de Rom Italian. Să punem nişte gheaţă pe rom, ceva lămâie şi vermut... :)

Anonim spunea...

Te rog! si la multe postari pe blogul tau!
Apropo de Vadim iata ce am raspuns unei intrebari BBC de fapt ale lui Petru Clej :
http://www.bbc.co.uk/romanian/forum/story/2007/11/071109_mussolini_vadim.shtml

respectiv : Cine are dreptate Vadim sau La Mussolinii si daca V. castiga in popularitat:

PTR BBC
Nu prea sunt de acord cu xenofobul Vadim dar La Mussolini il intrece, deci nu pot fi decat de acord cu Vadim.
Evident ca Vadim castiga in popularitate, nu ca l-as vota eu, dar unii care se pregateau s-au l-au parasit se or, probabil intoarce la prima iubire...