joi, noiembrie 08, 2007

foeditas



(ruşine)
Varujan Vosganian, vicepreşedintele PNL, face iarăşi o declaraţie care aduce o jignire poporului român. Ieri, în cadrul unei dezbateri, Domnul Vosganian a afirmat că preşedintele Traian Băsescu este "un accident al politicii". Indiferent de simpatiile sau non-simpatiile politice pe care le are domnul Vosganian, aici nu vorbim de o simplă critică a politicii prezidenţiale.
"Preşedintele nostru nu este o expresie a politicii, este un accident al politicii. În opinia mea, vorbim prea mult despre el. Nu vreau să-mi pierd timpul pentru a discuta despre un accident, să discutăm despre reguli", a spus Vosganian.
Spunând “accident al politicii” Varujan practic atinge electoratul care a născut, prin votul său, pe Băsescu în funcţia de preşedinte. A greşit electoratul atunci când l-a ales pe Băsescu? A fost accident referendumul când a reconfirmat electoratul pe Băsescu în funcţia de preşedinte? Iată de ce este necesar votul uninominal, pentru că electoratul face numai “greşeli” atunci când votează persoane, se pare însă cu nu “greşeşte” niciodată când votează liste. Eu nu am auzit să critice cineva alegerea domnului Vosganian. Se pare că parlamentarii se simt deja deasupra cetăţenilor. După ce am auzit conceptul că parlamentul face oricum ce vrea el, indiferent de ce spune poporul la referendum, acesta fiind consultativ, acum auzim că electoratul a făcut o greşeală politică în persoana domnului Băsescu? Atunci poate nici nu mai este nevoie de populaţia generatoare de erori, de alegători… să se voteze domnii politicieni singuri, dar să o facă în altă ţară, că la noi, aici nu mai este nevoie de măscărici care să ne spună ei mereu ce e mai bine pentru noi.
"Atacă propriul partid, încercând să distrugă orice conducere a PD. Se vorbea despre Emil Boc ca despre un exemplu al succesului în politică. Ce se întâmplă cu Emil Boc acum?", a mai spus Varujan Vosganian.
Exact aşa, când nu este imparţial politic şi apelează la PD, când distruge PD-ul.

Am să spun şi eu asemenea Cârcotaşilor: Ruşinică, ruşinică, ruşiniiiiicăăă! Domnul Varujan, dacă aţi uitat să vă stăpâniţi frustrările, aşa cum se obişnuieşte în politică, puteţi oricând să o luaţi iarăşi cu şcoala politică de la grupa mică, de la lipit afişe. Sau domnia voastră aţi intrat în politică direct în conducere? Poate aşa se explică aroganţa pe care o aveţi faţă de poporul român, nu aţi simţit niciodată fiorii întrebării hamletiene, a fi sau a nu fi… parlamentar. Nu ştiu de ce, dar parcă cred eu că la alegerile următoare veţi sta un pic pe tuşe. Vă aştept cu un drept la replică, asta dacă aveţi şi un argument prin care explicaţi cum de aţi ajuns să desconsideraţi majoritatea poporului român, adică toţi cei care nu v-au votat pe “dumneavoastră”. Apropo, tare aş fi vrut să văd ce scor a obţinut Uniunea Forţelor de Dreapta la alegeri, dar a fost la şi alţii şi nu am aflat procentul. Neapărat trebuie să caut în arhiva BEC.

12 comentarii:

Baldovin spunea...

Pentru ca a indraznit sa critice guvernul egiptean si politica unor institutii pe blogul personal Abdul Kareem a fost condamnat la inchisoare. Protest vineri 9 noiembrie intre 12:00 si 14:00 in fata ambasadei Egiptului la Bucuresti, Bulevardul Dacia nr 67
Amanunte pe blogul meu (opinium)
Scuze de offtopic!

Anonim spunea...

Iata ca s-a depasit pragul celor 3000 de vizitatori, am marcat chiar cea de-a 3003-a vizitare pe blogul tau, ceea ce inseamna ca pentru un rastimp monitorizat si cuantificat de circa 2 luni si un pic, din 4 Septembrie 2007, nu e rau deloc...
Cu multitudinea si diversitatea de subiecte si reactii controversate din lumea politicului imediat care se inversuneaza sa ne capteze zilnic atentia, nu exista riscul sa ramai in pana de inspiratie :)
La cat mai multe si mai profunde studii de caz si analize de sistem !

Anonim spunea...

Mulţumesc de urări. Probabil că la 1 mil. de vizitatori voi deschide o şampanie, deocamdată sărbătoresc cu o portocală.

Anonim spunea...

Nici-o rusinica. Ne-am castigat printr-o mie de morti dreptul la: In opinia mea dle X te comporti ca un dobitoc dar nu te creditez cu aceasta scuza care ar juca in favoarea dumitale ci esti din categoria unei rele credint ticaloase.
PS. Felicitari ptr nr de vizitari la care cred ca am contribul ci 1% si eu.

Anonim spunea...

Anonim este acum ion adrian.
de ce ai schimbat modul de actiune cu care nu ma descurc dar o sa iscalesc
ion adrian

Anonim spunea...

:) Nu eu schimb modul de acţiune, are o voinţă proprie care este impusă probabil tuturor. Aşa cum îmi apare mie, în plus decât o casetă Email..., rămâne opţiunea Other. Asta văd eu, nu ştiu cum văd alţii. Oricum, nu eu mă joc cu opţiunile, nu am mai umblat la ele de o lună şi nici nu mai am de ce să umblu.

Anonim spunea...

Se pare ca a revenit adica a reaparut other care disparuse mai sus. Daca te uiti pe firele vechi ele sunt cum arata acum acesta.

Anonim spunea...

Uneori se schimba si de 10 ori pe zi :) M-am învăţat.

Anonim spunea...

Invat si eu pana cand sper ca si cu ajutrul tau voi face blogul "Cavalerilor pentru cea de a Treia Cale"(si mai si decat ai mesei rotunde) :)

Ps Sper sa nu mi se fure patentul...

Anonim spunea...

Dacă o idee este bună şi ea este născută în dorinţa de ajuta semenii, ce mai contează cine şi-o asumă. Unde nu-mi fură mie cineva ideile politice cărora le-am dat naştere cu greu, le aplică şi apoi trăim cu toţii bine până la adânci bătrâneţe. Puţin îmi pasă dacă ele poartă numele meu sau nu, desigur, atâta timp cât sunt aplicate şi produc binele scontat.

Anonim spunea...

O sa-ti explic chestia asta numai pentru tine pe mailul lui Ciprian.
acum merg acolo si te rog sa-mi cofirmi aici sau acolo receptia.

Anonim spunea...

@ ion adrian
Am trimis răspuns pe email.