miercuri, noiembrie 14, 2007

foris



(afară)
Citeam un articol în Evenimentul Zilei şi urmăream cât de surescitaţi putea fi un ziar la “descoperirea” unui lucru absolut obişnuit în ţara noastră. Ion Iliescu cred că i-ar fi urmărit în pledoarie şi ar fi adăugat, trist şi înţelept… “Sunteţi naivi, domnilor!”
Ce spune Evenimentul Zilei?
Evenimentul Zilei spune că a descoperit dedesubturile unei afaceri prin care, se pare, că un fost ministru al Mediului, Sulfina Barbu, şi un fost şef al Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, au o firmă de consultanţă ce a întocmit raportul de mediu pentru cartierul rezidenţial ce îl doreşte… ei da, cartierul dorit de Costică Constanda în Parcul Bordei. Parcă aud o vorbă: “Şi ce mă, te oftici?”
Cum a ajuns domn Costică la firma celor doi? Cineva (oare cine) de la Primăria Municipiului Bucureşti, i-a cerut, firesc, avizul de mediu. Şi pe cine cunoaşte "onor primăria PD" că face "repede şi bine" avizul de mediu?, pe susnumiţii Sulfina Barbu şi Silvian Ionescu, care au o firmă de “consultanţă” ce cu asta se ocupă… nu că ar avea pe cineva acolo unde trebuie, desigur. Sunt specialişti de marcă. Adică, dacă nu eşti specialist, mediul ar putea fi afectat de contrucţie, dacă însă eşti specialist, mediul e OK pentru că viaţa devine roz şi realitatea se schimbă. De ce avea nevoie Constanda de un astfel de aviz. Păi pupă cineva un document ca Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al terenului fără să aibă avizul ăsta… asta da afacere. Construieşti, trebuie PUZ. Trebuie PUZ, ai nevoie de aviz de mediu. Trebuie aviz, trebui consultantă. Uite cum trăiesc în armonie instituţiile statului, instituţiile administraţie locale, particularii din firme de consultanţă (intermediarii "şpăgii-comision", oups ce am zis, sa-mi fie ruşine 5 minute) şi, desigur, firma de construcţii care ia aprobările în detrimentul nostru al tuturor care continuăm să trăim viciat. Eu nu spun că ar fi adevărat, spun şi eu ce cred (logic) din ceea ce citesc în articol.
Pe scurt, Constanda are o problemă şi se duce la primărie. La primăria Capitalei României, Costanda este obligat să obţină avizul de mediu. Constanda a cerut deci consultanţă în vara aceasta de la firma KVB Economic, deţinută (doar în procent majoritar) de Sulfina Barbu şi de Silvian Ionescu. La rândul ei, KVB Economic a a plimbat hârtiile acolo unde trebuie în Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti cu ţinta finală: eliberarea avizului de mediu. KVB reprezintă un grup experţi (ce experţi mai mari de atât, doar sunt ex-autoritate, ştiu cum merg lucrurile pe culoarele instituţiilor pe care le-au condus) specializaţi în lucrări de proiectare, consultanţă, cercetare, asistenţă tehnică, servicii de protecţia mediului şi dezvoltare urbană şi rurală. KVB reprezintă o societate atestată (pentru cunoscători, cam în ce perioadă s-a făcut atestarea?, ghici ghicitoarea mea) de Ministerul Mediului si Gospodăririi Apelor pentru elaborarea studiilor de evaluare a impactului asupra mediului şi a bilanţurilor de mediu. Serviciile KVB se adresează societăţilor comerciale şi administraţiilor publice. CAEN 7414 - Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.
Sulfina Barbu şi Silvian Ionescu au achiziţionat câte 27 procente din KVB Economic cam la o lună după ce “au fost” demişi din funcţiile pe care le aveau.
Evenimentul Zilei mai aruncă în afacere şi alţi membrii PD, Mădălin Mihailovici, Ioan Gherheş şi ei aflaţi la conducerea Companiei Naţionale Apele Române, respectiv la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Total întâmplător, desigur.
Aparent Costică Constanda este cel cu banii luaţi. Eronat. El este omul de afaceri care a obţinut defrişarea întregii zone. Ce spune Domn Costică? Imediat, să găsesc textul, aşa:
"Nu m-am ocupat eu de asta, ci nişte prieteni de-ai mei, avocaţi, pentru că nu ştiu de ce aveau nevoie pentru proces. Nu ştiu la ce firmă au apelat, nu ştiam cine sunt acţionarii”.
Când am spus eu că prietenii ştiu de ce…
Străfulgerat de o îndoială, m-am gândit eu… oare scrie undeva în declaraţia de avere a doamnei Sulfina Barbu că are cu ce cumpăra un procent important dintr-o firmă de consultanţă. Căutând pe acolo am găsit însă altă chestiune interesantă. Am aflat că doamna Sulfina Barbu câştiga pe an suma de 55.897 RON, adică 558 milioane ROL, pe la o mie trei sute de euro pe lună. Rezonabil. Pe de altă parte, am văzut că soţul doamnei câştigă 154.656 RON, adică peste un miliard jumătate de ROL. Am dat mărunt din buze a WOW dar nu a ieşit nici un sunet. Pentru că eram mut. M-am dus repede să văd unde anume câştigă soţul doamnei Sulfina Barbu atâţia bani din salariu. Am dat de firma RER Bucureşti. Musai să aflu ce anume face această firmă RER Bucureşti de îşi permite să dea o căruţa de bani unui angajat. Ce să vezi?!?! Caut pe fratele mai mare Google şi găsesc că RER Bucureşti este acelaşi lucru (probabil) cu mai cunoscuta firmă REBU pentru că binecunoscuta firmă are denumirea completă S.C. RER Ecologic Service Bucureşti REBU S.A., într-un Bucureşti european, curăţenia trebuie privită ca o contribuţie esenţială la creşterea calităţii vieţii şi a sănătăţii fiecăruia dintre noi! Aha!!! Să nu mi se aprindă mie un beculeţ? Să nu văd imediat legătura cu scandalul de acum ceva timp între Videanu, Chiliman şi bătaia gunoaielor? Mai ţineţi minte? Chiliman reziliază contractul cu REBU, Videanu somează să fie reluat. Ultimul cuvânt l-a avut până acum tot Videanu care l-a amendat, marţi, pe primarul sectorului 1, Andrei Chiliman... şi zile întregi cu gunoaie date la televizor?
Să vine repede cineva să-mi spună că mai sunt membrii de partid care fac politică şi nu afaceri. Din zi în zi observ că partidele s-au întins în afacerile României asemeni mafiei. Fiecare partid are un domeniu de activitate şi domeniile conexe. Bani, bani, bani…
Am obosit de atâta murdărie în sufletul de avar al “cunoscătorilor”. Am obosit să scriu cu scârbă-n glas, căci nimeni nu-mi vede privirea siluită. Am obosit şi mă simt inutil… de la mine nu poate lua nimeni nimic pentru că nu am mare lucru pe lumea asta.

Pink Floyd - Goodbye Cruel World/Is There Anybody Out There?
Goodbye, cruel world
I'm leaving you today
Goodbye, goodbye, goodbye

Goodbye, all you people
There's nothing you can say
To make me change my mind
Goodbye

Is There Anybody Out There?

22 de comentarii:

Anonim spunea...

Am spus si spun de 17 ani si multi spun ca exagerez ca numai prin cateva exceptii nu am fost guvernati, nu s-au dat legi, nu s-au adjudect bani publici numai prin infractori sau complici ai acestora.Ce am vazut la TV ref. la niste marunti,in comparatie cu unii mai barosani, gainari manipulatori de palinca si carnati, deci mai corect niste carnatari, a fost doar un flash intr-un spectacol nonstop si nepus pe pelicula, dar banuit ca fiind de acelasi soi ...

Anonim spunea...

PS Ba da, pofta de viata...

Anonim spunea...

Nu stiu daca ati urmarit aseara Dezvaluirile de la Nasu-B1-TV unde acest” nemaipomenit “ redactor devoala lumii intregi cit de multe averi fac in primul rind liberalii si basca nici nu le scriu in declaratiile de avere.Pai nici eu nu-i cred mai cinstiti insa prea suna a aranjament aceasta emisiune, prea ii fusesera servite pe tava de catre cineva datele despre liberali acestui Radu Moraru.Daca ma gandesc ca zilele trecute a fost devoalat un alt dusman , sa zicem al Cotrocenilor
ziaristul Bogdan Chireac , incep sa miros inceputul unei campanii seriase de deconspirari, infierari si cercetari (de catre DNA probabil) a cirtitorilor la adresa celui mai sus pus din Deal.
De aceea pe mine personal nu ma surprinde articolul din ziarul de casa Ev.Zilei acesta fiind zvirlit la fraeri ca praf in ochi spre a se vedea , pentru vesnicie, ca aceasta gazeta nu-i jurnal presidential si uite ba cum mai critica PD-ul…ahaha…Daca citim numele celor din PD chipurile atacati in articol vedem ca sint personae mai putin importante,si nu prea vad ce legislatie au incalcatDaca ar fi correct, ziarul ar trebui sa se ia cel mai tare de primarul Videanu pentru ca el este cheia si lacata in toate manevrele cu acest Pristanda sau Constanda.
Argus

Anonim spunea...

Nu urmăresc televizorul, am fost un dependent de televiziune şi m-am vindecat. Rar când nimeresc la câte o emisiune şi aceea ori pe TVR1 ori pe Realitatea TV.
Sincer, de abia aştept să votul uninominal, schimbarea politicienilor trebuie să fie ceva mai dinamică, ca să nu apuce să se înfigă în posturi. Eu aş propune ca în legea electorală să se stipuleze că 5 mii (sau cât este necesar, chiar şi jumătate din votanti) de oameni dintr-o circumscripţie electorală să poată înainta o cerere de referendum la nivel de circumscriptie pentru demiterea reprezentanţilor aleşi în circumscriptia electorală. Asta ca să stea cu grije domnii aleşi pe toată durata mandatului.

Anonim spunea...

OFF TOPIC
Se pare ca mult hulitul Vadim Tudor reuseste in Italia, prin relatiile sale de factura religioasa de crestin dupa evanghelie,mai mult decit toti ceilalti politicieni laolalta plus presedintele.
Cica 10 amendamente la legea italiana a expulzarilor este intr-adevar ceva remarcabil
Argus

Anonim spunea...

Ori asta, ori că au sărit germanii cu gura pe ei :)

Anonim spunea...

@bibliotecaru
Eu urmaresc in general stirile dar nu pot spune ca mor dupa televizor.Daca am altceva de facut, ma lipsesc de el fara regrete.La meciurile de fotbal e mai greu.
Sigur ca si eu astept alegerile ca sa pot vota uninominal desi am unele retineri pe ideea ca "oricat de normal ar fi un lucru, cind se aplica la noi in Romania iese cu totul altceva".Iar chestia cu referendum in circumscriptii la 5 mii de voturi sigur va duce la cite un referendum pe saptamana
Argus

Anonim spunea...

@Anonim,
Problema noastra ar trebui sa fie doar valoarea de adevar a dezvaluirilor. In est n-u decat sa se dea cat vor de gol unii pe altii caci noua nefoloseste.
Nu stiu de ce valoarea de adevar care este esentiala este ocultata mereu de intrebarea cui i-o fi folosind adevarul asta, cine a avut interesul . Unora, dar sigur ca si noua.
De Videanu se pot ocupa si altii si uite asa noi le aflam pe toate. Ca in final nu prea avem cu cine vota asta este clar dar asta eu o stiu de mult.
Doar cu Basescu am vrut sa votez in 2004 ca sa intrerup cu riscul dictaturii psdiste a partidului baronilor.Si bineinteles contra celor 322 de "slinosi".

Bibliotecaru spunea...

Vorbim de 5000 de voturi într-o circumscripţie electorală. Să zicem că sunt 16 mil. de votanţi şi 300 de deputaţi. În fiecare circumscripţie vor fi cam 53000 de votanţi, de electori. Deci să strângi 5000 de semnături de la 53.000 de posbili votanţi nu este ala de uşor. De fapt nu numărul în sine este problema, poate să fie şi 27.000 (deşi atunci nu ar mai fi nevoie de referendum, ar pica automat), chestia este să existe o asemenea prevedere care oferă posibilitatea populaţiei să stea cu pixul la cotitură şi obligă astfel alesul să nu stea cu fundul pe poalele cămăşii timp de 4 ani. El ştie că dacă nu mulţumeşte circumscripţia electorală, într-o lună zboară din post. Cine ar mai risca atunci? Acţiunea sa va fi îndreptată mai mult spre cetăţeanul cu drept spre vot şi mai puţin asupra interesului gregar. Îţi dai seama cu ce interes ar citi comentariile după blogulul lui?

Anonim spunea...

@Bibliotecaru
Eu nu sustin ca pentru alesi n-ar fi chestia asta ca o secure deasupra capului pe toata perioada mandatului.Din punctul acesta de vedere e corect.Am spus insa :"ca la noi la nimeni", in sensul ca romanii au talentul de a gasi (si de multe ori chiar au) motive de nemultumire si n-ar fi asa de greu sa se asocieze 5 mii de semnatari pentru schimbare. Si cum la noi se formeaza imediat tabere, saptamana cealalta s-ar gasi alte 5 mii ca sa-l dea jos pe proaspatul ales si sa-si puna omul lor si tot asa.Cunosc aceasta problema din anii 90-91-92 cand in intreprinderile inca de stat asemenea grupuri schimbau lunar directorii cam pe principii siumilare..
Argus

Anonim spunea...

@bibliotecaru
Completare
am imbaranit si incep sa uit.Voiam sa adaug ca aceste asocieri de 5 mii de cetateni pot usor face si schimbari nedrepte, la anumite comenzi politice.Deci numarul de 5000 este mic.Amintiti-va despre ultimul referendum cind se zice ca prin Turismul electoral au putu fi transportate cu autobuzele mai mult de 5 mii persoane.
Argus

Anonim spunea...

@Ion Adrian
Si siunteti multumit acum ca ati dat o mana de ajutor la alegerea lui Basescu?
Va place cum merg lucrurile si ce tara de poveste avem?
Argus

Anonim spunea...

@ Argus
În cazul votului uninominal majoritar cu două tururi de scrutin, nu mai putem vorbi de turism electoral. Votezi acolo unde ai adresa în buletin, nu ai cum altcumva. Turismul electoral este un atribut al votului pe liste, doar acolo există posibilitatea să votezi la Gara de Nord.
La un electorat de 53000 de electori (calcul pentru deputaţi şi ţinând seama de faptul că ţara s-a mai golit din 2004), 5000 de electori înseamnă destul de mult pentru iniţierea unui referendum strict pe o circumscriptie electorală (adică un ales). Dacă 5.000 înseamnă puţin, atunci 10.000 sau cât se consideră normal. Gândiţi-vă că 27.000 de semnături înseamnă că referendumul nu mai este necesar, majoritatea electorilor se pronunţă nominal, este deja o decizie majoritară. 5000 de semnături nu este deloc puţin. Dacă nu mă înşel, pentru a figura pe liste la alegerile prezidenţiale sunt necesare peste 200.000 de semnături, adică cam a 80 parte din masa electoratului, pentru senat sunt necesare 5% din aproximativ 160.000, adică 8.000 de semnături, la deputaţi avem 5% din aproximativ 70.000, adică 3.500 de semnături.
De fapt, până la urmă, cifrele acestea nu spun nimic, sunt simple cifre.

Anonim spunea...

Desigur ca nu sunt multumit,
caci pentru a parea ca meg lucrrile ne trebuie numai jeguri parlamentare ca cele ce s-au putut vedea la emisiunea Nasul de aseara. Atunci cele 322 de jigodii si-ar fi vazut linistite de afaceri si poate ca poporul roman reusind ei sa fure mai mult ar fi primit aparent ca si in timpul sefilor securisti ai lui Claudiu Tanasescu ceva in plus si ati fi fost cu totii fericiti .Nu vreau acum ca joia si vinerea nu am timp sa intru in amanunte dar te rog sa-mi insiri daca poti motivele ptr care ar trebui sa regret ca l-am votat pe B. cu care repet eu sunt in dezacord doar ptr absolutizarea tipului de vot uninominal care i se pare mai potrivit, ca cu uninominal desigur ca sunt de acord(iata un alt merit neindoielnic al lui) Deci astept sa discutam serios si poate transferam aceasta discutie si AN blog.
PS. Bibliotecaru,
Ce spui de uninominalul in doua tururi si turism electoral este valabil ptr orice varianta de ninominal in care se voteaza numai pe colegii electorale. Despre propunera ta cu referendumul de suspendare sau de licentiere a unui ales merita o discutie si o fac cand am timp dar curand.

Anonim spunea...

PS
@Argus a fost textul de deasupra si ps ptr B.

Anonim spunea...

constat ca R. Mazare a gresit/subestimat cind a facut-o "proasta" pe mitza Sulfina; daca avea si datele astea sigur o facea "javra" si nu gresea; scirba-mi este!!!

Anonim spunea...

Adrian
Domnule, dumneata faci mai multe erori in text, acum nu stiu daca voit sau din intimplare.In primul rand culpabilizezi fara dovezi si la gramada 322 de oameni, in speta parlamentari, numindu-i incalificabil jigodii.Eu nu contest ca printre ei sunt desigur destui necinstiti, dar sint convins, pentru ca pe unii ii cunosc (traiesc numai din leafa aceea) , ca sunt si o multime de oameni la locul lor,care-si vad de treaba si urmaresc interesul tarii.Dumneata ai preluat o lozinca cu 322 uzitata de preferatul domniei tale in lupta de la Referendum si o vehiculezi pe unde se-ntimpla fara a-i analiza continutul, consecintele.Imi ceri sa –ti precizez motivele pentru care ar trebui sa regreti ca ai votat actualul presedinte, munca nu tocmai placuta pentru mine, desi ti-ar fi fost mult mai facil sa ne prezinti tuturor si cu mandrie , care-ti sunt motivele de bucurie si satisfactie ca l-ai votat.
Si atunci imi permit sa te intreb :
-este comportament civilizat pentru un sef de stat , sa bei din sticla in public, sa te adresezi cu “gaozar” unui ziarist,sa te adresezi elevilor spunindu-le cum chiuleai si fumai in buda, cum nu-ti placea scoala, sa consume alcool la Golden Blitz dupa care sa se urce la volan, sa smulgi telefonul mobil unei ziariste si sa te inregistrezi vorbind de o “tiganca imputita”,etc., etc
-este corect sa critici pe altii ca sunt oligarhi cand tu ai relatii apropiate cu toti regii asfalturilor si soselelor facind imterventii pentru ca acestia sa primeasca diverse despagubiri?
-este corect ca profitand de functia pe care o ai sa-ti atribui o vila de la stat (cea din Mihaileanu), fara remuscari, in conditiile in careexista cetateni ai acestei tari care desi cumparasera case nationalizate , sint dati afara si raman pe drumuri (oameni de valoare, fosti si actuali artisti, unii chiar decedati din acest motiv)?
-este coresct sa faci mismasuri cu terenuri (sa declare alte valori decat cele reale la vazare si cumparare) ?
-este corect sa incalci prvederi din Constitutie ( participare la aceasta campanie de partea PD desi legea suprema spune altceva,sugestionari la alegerile din justitie, categorisirea jignitoare a unor partide,etc)?
-este corect ca prin comportament si discurs la adresa altor sefi de stat sa duci tara la izolare ?
-este corect sa nu te implici serios in cazul romanilor din Italia, mai ales ca acum problema a devenit a intregii natii romane?

Domnule eu ma rezum doar la atatea pentru ca si timpul meu este pretios.Daca dumneata consideri ca ai votat in folosul tarii si esti multumit de starea de lucruri existenta , nu pot decat sa te sfatuiesc sa faci la fel si la viitoarele alegeri prezidentiale, dupa care, daca nu mai poti de dragul lui sa-l iei acasa

Anonim spunea...

@lasa gargara si daca ar trai din salariul lor care este foarte mare pentru incompetenta impostura si lichelismul de care dau dovada ar fi pentru mine niste javre politice.
Toti cei care l-au huiduit pe Basescu cand plimba Vadim stegul ala si chiar daca nu au huiduit s-au amuzat si bucurat in sufletul lor raios de turnatori, paznici de puscarie si orice cuvinte grele as mai putea inventa.
Tineti-va de gat cu ei si distrugeti in continuare tara armata nevolnica a nu stiu carei triste figuri...
Eu nu mai am timp si daca sunteti sub 35 de ani ma intreb daca voi apuca vremea cand o sa vedeti ce pui de FNI este si sistemul neconstitutional de pensii private obligatorii.

Anonim spunea...

PS. Si mai lasa-ma cu mentalitatea asta sentimentaloida, cu cliseuri luate de a gata, ca e greu sa gandesti cu instrumentul propriu si alegi sabloanele corectitudiinii idioate.

Anonim spunea...

erata: clisee

Anonim spunea...

lasati-ma sa incep prin a va spune ca locuiesc in Constanta al carui primar il avem pe nenorocitul de Radu Mazare care a instituit un fel de societate. Trebuie sa facm o revizie a blocului care costa 6000 Euro deoarece sunt doar 4 inspectori pe tara care se ocupa cu asa ceva. Daca nu vom face aceasta revizie vom avea un fel de bulina rosie pusa pe usa blocului si nu vom avea voie sa vindem apartamentele in care locuim si vom plati si o amenda consistenta. Si asta pentru ce? Pentru a face buzunarul gras lui Mazare.Urasc nedreptatile la care suntem supusi. Nu se multumesc de impozitele pe care le iau pe nedrept pe casele masinile si lucrurile noastre pe care noi cu banii nostri ni le-am luat si platim pentru ele. Vreau dreptate dar nu se poate intampla asa ceva pentru ca o persoana care nu este in parlament sau daca nu ai relatii nu poti decat sa te supui.

Anonim spunea...

Îmi pare rău să vă anunţ că nu este vorba de Mazăre ci de o lege dată de parlament. Legea prevede că:
Proprietarii construcţiilor afectate de riscul seismic au obligaţia de a permite intrarea autorităţilor in imobilele pe care le deţin, pentru activităţile de expertizare, proiectare sau de execuţie a lucrărilor de consolidare a clădirilor sau a altor asemenea lucrări. În acest scop, persoanele respective vor fi înştiinţate cu cel putin 30 de zile calendaristice înainte de începerea lucrărilor.
Ordonanţa Guvernului 20/1994 a fost modificată, prin Legea 128 din 12 mai 2006, când au fost introduse şi sancţiuni pentru proprietarii care refuza consolidarea.
Puteţi consulta legea 128/2006:
click AICI