vineri, noiembrie 09, 2007

poculum et otium



(ceaşcă şi timp liber)
PNL nu-l mai aruncă la sacrificiu pe domnul Crin Antonescu. Există o nouă “victimă” care s-a aruncat orbeşte în lumea intervenţiilor mass-media: Puiu Haşotti.
Stilul domniei sale de a scuipa cuvinte amestecate cu venin, în total dispreţ faţă de orice alt membru al societăţii îl face neplăcut pentru majoritatea auditoriului. De ce este el purtător de “cuvânt liberal” deşi nu exprimă un punct de vedere al Partidului Liberal, nimeni nu pare a ştii. Ceea ce este cert, numele vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti apare aproape zilnic amestecat ciudat în textul unei ştiri.
Să ne aşezăm în fotoliu la o ceaşcă de ceai sau cafea şi să ne ridicăm tensiunea cu argumentele susţinute de domn Puiu: zboară puiule!
Astăzi aflăm că Puiu Haşotti va vota la referendumul propus de Traian Băsescu deşi PNL, în frunte cu comandantul de partid şi Guvern, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut orice ca să nu se întâmple referendumul. Mai mult, Puiu Haşotti afirmă că participarea sa la referendum în calitate de votant este în ciuda faptului că, desigur, consideră legea Guvernului României i se pare mult mai bună.
În lupta pentru primordialitatea proiectului, domn Puiu spune că PSD-ul se înşeală, liberali au propus uninominal din 1998. Încep să mă întreb cine nu vrea uninominal. Trăim unul dintre acele stări paradoxale cu care politica românească ne-a obişnuit. Deşi toată lumea vrea vot uninominal, nici unul din partide nu-l votează.
"Voi vota la referendum proiectul propus de Traian Băsescu deşi legea pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea este mult mai bună. Mi se pare normal să fac acest lucru deoarece PNL a fost primul partid care a iniţiat un proiect de lege pe tema votului uninominal”. (…) "Nici nu realizăm că suntem în campanie electorală. Scandalul politic generat de Traian Băsescu a făcut ca această apatie să se manifeste în rândul cetăţenilor, politicienilor şi societăţii civile. Avertizam în urmă cu ceva timp că dacă alegerile europene se vor suprapune peste un referendum, confuzia în rândul alegătorilor va fi mare. Traian Băsescu a greşit când a declanşat acest referendum”.
După fâsul prim, domnul Haşotti are un fâsssss prelung şi secund. "De ziua lui Stolojan, la restaurantul Capşa, s-au întâlnit Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Traian Băsescu şi alţii pentru a discuta o posibilă fuziune între cele două partide. Traian Băsescu şi-ar dori ca noua formaţiune politică să se numească Uniunea Populară”. (…) "Să presupunem că PLD va avea un scor bun la alegeri, deşi toate sondajele indică faptul că nu va trece pragul electoral. Totuşi, dacă acest lucru se va întâmpla, Stolojan, aflat în capul listei, nu are de gând să plece în Parlamentul European. E o strategie ieftină, care încearcă să păcălească electoratul liberal. La fel a făcut Stolojan şi în anul 2000, când a candidat pentru Camera Deputaţilor şi nu a stat nici măcar o zi în Parlament”.
Desigur, dl. Puiu Haşotti ştie toate acestea pe filiera… Hai, la revedere!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce sa faci? Tre sa aiba si ei falitii lor.

Anonim spunea...

Între timp poate s-a dat legea falimentului :))