luni, noiembrie 19, 2007

Radu Beligan internat in stare grava la spital

Am preluat ştirea de la Mediafax:
Actorul Radu Beligan a fost internat în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, sâmbătă seară, din cauza unei suferinţe la coloana vertebrală, a declarat pentru MEDIAFAX Gheorghe Iana, managerul unităţii sanitare.
Iana a precizat că, în cazul maestrului, este vorba de o suferinţe mai vechi, dar că aceasta a fost agravată, motiv pentru care medicii au hotărât internarea sa şi acordarea tratamentului specific.
Teatrul Naţional Bucureşti a anunţat, duminică, faptul că reprezentaţia de la ora 19.00 a spectacolului "Take, Ianke şi Cadîr", de Victor Ion Popa, de la Sala Mare, a fost suspendată din cauza stării de sănătate a actorului Radu Beligan.
Din distribuţia spectacolului regizat de Grigore Gonţa mai fac parte actorii Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Valentin Uritescu, Silvia Năstase, Monica Davidescu, Mihai Călin.
Potrivit unor surse, Radu Beligan ar fi căzut pe scări, sâmbătă, fisurându-şi o vertebră, însă acesta se află în spital, în afara oricărui pericol.
Conform declaraţiilor medicilor, Beligan a suferit, în urma căzăturii de sâmbătă, o fractură cervicală, de aceea i-au pus deja un guler de protecţie în jurul gâtului.
"Starea actorului este foarte bună. Este jovial şi cooperant. Totuşi, în urma investigaţiilor imagistice, respectiv computer tomograf şi rezonanţă magnetică, i-a fost montat un guler cervical pentru imobiliza zona afectată de căzătură'', a spus medicul de urgenţă.

Maestre, vă aşteptăm cât de curând, nu de altă dar rămâne coana Safta fară săpon.
http://tnb.kappa.ro/take2.html

6 comentarii:

Argusdre spunea...

Din stirile care mi-au parvenit pe mai multe canale ar rezulta ca marele actor, desi cu o contuzie la cap si o fisura la coloana, nu se afla chiar intr-o stare foarte grava.
Oricum, noi ii dorim grabnica insanatosire !

Anonim spunea...

La maestrul Radu Beligan am admirat si apreciat intotdeauna rigurozitatea interpretarii, claritatea mesajului transmis dincolo de rolul interpretat, uneori chiar incisivitatea verbului rostit, si toate acestea in pofida varstei onorabile si onorante de care se bucura...
Acum 4-5 ani va priveam "pe viu" din sala de spectacole a Nationalului, interpretand cu talentul binecunoscut, indragitul rol al negustorului Ianche din celebra piesa "Tache, Ianchi si Cadar"...
Sa ne traiti multi ani, draga domnule Beligan, cu siguranta ca veti depasi toate incercarile pe care le traversati in aceste momente !
Ar fi minunat daca ospitalierul detinator al acestui blog, ne-ar surprinde placut din nou prin postarea unei secvente de arhiva cu marele actor...

Anonim spunea...

Am receptat cererea de teatru. :)

Anonim spunea...

Dacă clipul merge mai greu, daţi clik pe (||) pause şi aşteptaţi încărcarea clipului.

Anonim spunea...

Felicitari pentru desavarsita promptitudine ! :)
Daca toate cererile de cultura ar fi atat de rapid onorate si s-ar indeplini intr-un mod atat de accesibil, sigur ca am fi mult mai bogati sufletestete si spiritualiceste...

Anonim spunea...

FELICITARI PENTRU ARTICOL!