Am fost atât de impresionat de aceste fotografii văzute pe http://sutu.ro/privesti-si-castigi/eld-%e2%80%93-11-2/ încât nu am putut să mă abţin să nu le promovez şi eu mai departe... În timp ce scriu aceste rânduri, în Atena sunt violenţe extreme. De ce oare nu reuşim să ne găsim un echilibru?
Ne-am obişnuit ca actorul Gabriel Fătu să fie "un pic sărit de pe fix". Ce trebuie să facă spectatorul? Să ia bilete la piesa "Mă mut la mama!". Din câte am înţeles, este vorba de un Jaguar vechi de cam doi ani...
Ei bine... Nu despre asta vreau să vorbesc şi nu am să spun mai mult despre premiul dat de actor. Aş vrea să vorbesc despre Adriana Trandafir.
Imediat după revoluţie, ALEXANDER HAUSVATER revoluţiona şi el regia de teatru în România punând în scenă piese de cu totul altă factură decât cele cu care fusesem obişnuiţi. Vorbesc despre piesele "La ţigănci" şi "Au pus cătuşe florilor".
Am să insist pe piesa "La ţigănci" tocmai pentru că ea m-a legat cumva de Adriana Trandafir.
Ei bine, în această piesă în care am stat mai mult în picioare şi înghesuiţi unii în alţii, precum mulţimile de gură-cască, aşteptând să vină tramvaiul într-un moment al absurdului absolut, la un moment dat vine cineva din spate, îmi pune mână pe umăr şi-mi spune şoptit... "Ştii, că e nebun...". Era Adriana Trandafir, dar nu mi-am dat seama de asta decât peste două sau trei minute. În acel moment logica spectacolului s-a frânt, pentru că încetam să mai fiu spectator şi deveneam şi eu un actor figurant în piesă.
Îndeajuns însă cu amintirile mele... Adrian Trandafir, alături de Gabriel Fătu (OTV) şi Andreas Petrescu (TVR2) joacă în piesa... "Mă mut la mama" de Gelu Colceag.
Doi frati, cu varste apropiate de 30 de ani, unul parasit de sotie, iar celalalt inselat de iubita, hotarasc sa se reintoarca acasa la mama, pentru a continua sa traiasca partea cu copilaria. Mama,vaduva fiind, desi e singura in casa, are un iubit. Student!
Cand apar baietii acasa, apar si conflictele. In primul rand apar gelozii pe dormitor, fiecare are senzatia ca "mamica" il iubeste mai mult pe celalalt, iar ideea ca mama are un iubit, ca si ea are dreptul la dragoste, la viata, e de neconceput, in mintea celor doi: Mama este MAMA. Si atat!
O comedie trista, o poveste vesela, optimista, dar cu accente tragice, o bucatica rupta din viata de familie a noastra, a tuturor, despre ceea ce ar putea insemna o familie fericita.... Sau, drumul spre idealitate atunci cand speranta te invata sa traiesti frumos si sa te bucuri de fiecare clipa! Multe rasturnari de situatie, fiecare incearca sa isi marcheze teritoriul, dar, de fiecare data, cu rabdare si toleranta, cu nervii intinsi, dar si cu mult umor, totul se poate rezolva.... (sursa: http://metropotam.ro/Evenimente/eve0319949100-Ma-mut-la-mama/)
Dar dincolo de înregistrările "oficiale", mult mai exactă este înregistrarea tremurată a unei spectator:
Padibumdărâmcambum Bună-i zeama cea din fum De-o plânge zăvoaiele Cu lacrimi cât oaiele Şi cresc verde păsuiele Când le mulge duruiele. Şi le cântă cintiţa Când le smulge jintiţa.
Aţi văzuta un Brumar Chiuind la cârciumar Pentru-o sticlă de Cotnar?
Că de-un timp caut căhui Să o scot la căpătâi Zdrăngănind fesfesele, Mirosind flocoşele.
Cât de multe femei? Cât de multe femei... Cât de multe femei!
Sunt destui bărbaţi care fac un scop din a fi recunoscut drept idolul femeilor. "Mai multe femei" reprezintă numai aparent o situaţie de invidiat. Tabloidele sunt pline de astfel de adevăruri...
Leonid Zorin a pus această problemă într-o construcţie dramatică şi a ieşit... o comedie. Piesa a fost pusă în scena de Teatrul de Arta Bucureşti în regia lui Bogdan Husanu şi a trecut cu bine de premieră.
Teatrul de Arta Bucuresti va invita luni, 21 februarie, ora 21, la Clubul Taranului, la comedia “Un barbat si mai multe femei”. Un barbat si mai multe femei – raiul pe pamant sau un iad autentic? Piesa abordeaza relatia dintre barbat si femeie, cu accente pe comunicarea lor mereu conflictuala, in definitiv, disputandu-se vesnica problema a suprematiei unuia dintre sexe. Femeia este o fiinta necunoscuta barbatului, un mister pe care o minte logica nu-l poate rezolva. Femeia il poate innebuni pe barbat: cu iubirea, cu nerabdarea sau pur si simplu cu nervii. Gavrunski, personajul masculin, cunoaste de-a lungul piesei femeia inger, femeia exaltata, femeia paznic, femeia autoritara, femeia disperata, femeia victima – ele sunt norocul si ghinionul din viata sa. O viata care devine brusc foarte imprevizibila. Cum sa devii dintr-un timid, un mare cuceritor de femei? Cat de mare este pretul pe care trebuie să-l platesti pentru a provoca suspinele lor? Afla dintr-Un barbat si mai multe femei. (sursa: http://www.lumebuna.ro/2011/02/18/invitatie-la-piesa-de-teatru-un-barbat-si-mai-multe-femei/)
(sursa: Dragos Victor Stavaroiu, http://victorstavaroiu.wordpress.com/2010/11/05/un-barbat-si-mai-multe-femei-teatrul-de-arta-bucuresti-1-noiembrie-2010-clubul-taranului/)
Ştirile sunt obţinute din cadrul MEDIAFAX, AmosNews, Rompres, FrontNews, NewsIn şi ediţiile online ale presei şi instituţiilor statului.
OAMENI DE TOATĂ JENA
Frank Zapa[King], pentru minciună, rea voinţă şi simulare de imbecilitate (sau poate că imbecilitatea este reală... acum am îndoieli asupra simulării).
Robert Horvath (CINEAST NEW YORK), pentru că nu are capacitatea intelectuală necesară înţelegerii faptului că afirmaţiile trebuiesc probate. Trebuie să adaug şi o adâncă lipsă de bun-simţ.
Eva, pentru un caracter atât de murdar încât nici măcar nu-l pot exprima aici exprimat pe blogul decent al domnului Vosganian.
vaisamar, mi-a pus răbdarea la încercarea şi nu renunţă nici dincolo de orice limită.
Lista persoanelor care nu se bucură de respectul Bibliotecarului
Anton Constantinescu, pentru autosuficienţă, aroganţă intelectuală şi cenzură.
Silvia Holotiuc, pentru că are un suflet atât de negru încât nu poate fi recuperat.
Cristian Boureanu, pentru comportament ignobil.
Gabriel Preda, pentru lipsa unui minim confort intelectual.
Ion "Adrian" Sebastian, pentru denigrare şi minciună calomnioasă.
Raluca Turcan, pentru cenzurarea repetată a unor mesaje absolut decente.
Traian Băsescu, pentru că nu a avut nici cea mai mică reacţie după ce un român şi-a dat foc în faţa Palatului Cotroceni acuzându-l de dictatură.
Vasile Bleotu, pentru ieşirea necontrolată la adresa doamnei Maria Eugenia Barna nightmare, pentru că este un om cu raţiunile ermetic închise.
Iepurele de Martie pentru insistenţa sa de a fi răutăcios (îmi pare că şi-a dorit să fie aici)