miercuri, octombrie 26, 2011

"Periferic" a ajuns în China


http://static.cinemarx.ro/stiri-cinema/wp-content/uploads/2011/04/periferic1.jpg
(http://www.cinemarx.ro/stiri-cinema/periferic-distins-cu-marele-premiu-al-festivalului-de-la-vilnius/)



Regia: Bogdan George Apetri
Distributie: Ana Ularu, Andi Vasluianu, Mimi Brănescu, Timotei Duma, Ioana Flora, Ion Sapdaru, Ingrid Bişu
Scenariu: Tudor Voican si Bogdan George Apetri

Lungmetrajul "Periferic", în regia lui Bogdan George Apetri (foto), va fi prezentat la cea de-a patra ediţie a First Film Festival din China, cu sprijinul Ambasadei României la Beijing şi a Institutului Cultural Român.

Regizorul Bogdan George Apetri va fi prezent la cele trei proiecţii ale filmului "Periferic", programate pentru 30 octombrie (Beijing Foreign Studies University), 1 noiembrie (Guangxi University Nanning) şi 3 noiembrie (Shandong Normal University Jinan). Participarea regizorului George Bogdan Apetri la First Film Festival este sprijinită de Institutul Cultural Român.

Periferic a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în cadrul căruia Ana Ularu a primit Prix Boccalino de la Presse – premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriţă. Filmul a mai primit premiul special al juriului pentru scenariu şi premiul FIPRESCI la Festivalul de Film de la Varşovia, precum şi Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de la Viena.

Festivalul, dedicat regizorilor debutanţi, se desfăşoară în perioada 26 octombrie – 9 noiembrie 2011 în cinci oraşe. Cele 50 de debuturi regizorale cuprinse în program vor fi proiectate în universităţile din Beijing, Shanghai, Tianjin, Nanning şi Jinan.


(http://romanian.cri.cn/341/2011/10/26/1s121707.htm)

Niciun comentariu: