miercuri, august 20, 2008

Nicolăescu: PSD este în criză de teme proprii şi acuză orice şi pe oricine din dorinţa de a fi activ



Nicolăescu: PSD este în criză de teme proprii şi acuză orice şi pe oricine din dorinţa de a fi activ (Imagine: Mediafax Foto)
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, apreciază că declaraţia PSD privind starea critică în care se află sistemul sanitar dovedeşte că a început campania electorală, iar partidul, în lipsă de teme proprii, "acuză orice şi pe oricine numai din dorinţa de a fi activ".

"Ne aşteptăm ca în această perioadă să crească numărul criticilor, dar virulenţa şi absenţa logicii nu pot fi acceptate, nici măcar de la un partid de opoziţie", susţine ministrul Sănătăţii.

Nicolăescu afirmă că înţelege faptul că este nevoie de captarea bunăvoinţei electoratului, mai ales pe un domeniu sensibil cum este cel al sănătăţii, dar "inventarea de fapte, prezentarea neadevarată a realităţii, judecarea şi declanşarea proceselor de intenţie întrece orice limită şi orice măsură a bunului simţ".

Ministrul Sănătăţii crede că ar fi posibil ca PSD să iniţieze moţiuni peste moţiuni, acestea chiar să treacă în Parlament şi "să ne trezim că nu mai putem să acordăm medicilor care muncesc ceea ce merită, iar cei care chiulesc să fie penalizaţi, protejând şi încurajând nemunca şi lipsa de respect faţă de cetăţean".

"De asemenea, putem să ajungem să modificăm noua listă de medicamente compensate şi gratuite şi să le răpim oamenilor posibilitatea să-şi asigure medicamentele de care au nevoie şi de cele nou introduse cu efect terapeutic mai mare", a mai spus ministrul Eugen Nicolăescu.

Potrivit demnitarului, în declaraţia PSD nu este nimic adevărat, precizând că datele reale privind starea sistemului de sănătate pot fi verificate şi acestea nu sunt declaraţii cu iz electoral.

"Ne aşteptăm ca la o moţiune să putem să demonstrăm că am lucrat corect, eficient, în favoarea cetăţeanului român, iar dezbaterea la o asemenea manifestare parlamentară ne-ar prilejui ocazia de a arăta ceea ce am făcut real şi bine pentru pacientul român. În încheiere respingem minciunile proferate şi credem că cetăţeanul este cel care va aprecia cine are cu adevărat dreptate", a conchis ministrul Sănătăţii.

(MEDIAFAX)

Niciun comentariu: