Actorul Mihai Mălaimare mă uimeşte pe zi ce trece, parcă retrăieşte în fiecare zi tinereţea fără bătrâneţe a copilăriei. Construcţia conceptuală a Teatrului Mască este o apă învolburată cu piloni vizibil de departe: premierele.
O astfel de premieră pilon cultural este "Acul cumetrei Gurton". Iată fundaţie acestui act cultural povestită de însuşi Actorul:

In urma cu multi ani, intrau pe poarta Teatrului National doi tineri absolventi ai Institutului de teatru I.L. Caragiale, Bucuresti, sefi de promotie, fiecare cu gandurile si sperantele sale, fiecare hotarat sa nu cedeze o palma de loc, sa nu rateze nicio sansa, sa ajunga cat mai departe intr-o ierarhie pe care, oricum nu noi, actorii, o stabilim. Drumurile lor nu s-au impletit in teatru decat o singura data, in Fata din Andros, dar fara o semnificatie anume, pur si simplu au fost in aceeasi distributie, un fel de mica oaza, de scurt ragaz in alergarea fiecaruia catre implinirea unui anume destin. Au trecut anii si, intr-o zi, aflandu-se la un pahar de vorba, despre teatru, evident, ea ii spune lui :
- Auzi, as vrea tare mult sa joc un rol de comedie. Unul, dar sa fie strasnic. Ai tu vreun gand, asa, ca sa ma simt extraordinar?
- Am, i-a raspuns el.
Dupa trei luni de munca nebuna, premiera a sosit si amandoi se gandesc, in noptile de insomnie actoriceasca, la toate clipele drumului lor, la toate eforturile si reusitele lor, care se regasesc aici in fiecare cuvant, in fiecare gest, in fiecare privire. Dupa trei decenii si ceva de cand se cunosc joaca in sfarsit impreuna si totul chiar asta este, o joaca. Orgolii, incrancenari, vise desarte, nimic nu mai are prioritate, bucuria jocului este singura care conteaza, care are cu adevarat valoare.
Dupa ani de zile, doi actori care au gasit in teatru cam tot ce se putea isi ofera sansa de a se intalni pe scena doar pentru minunea bucuriei de a se putea juca.
Ea este Olga Delia Mateescu.
El sunt eu. (http://malaimare.wordpress.com/)
Acul cumetrei Gurton - de - Wiliam Stevenson (71,16min.) - cu Mircea Albulescu . Adriana Trandafir . Virgil Ogasanu . Dorina Lazar ....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu