sâmbătă, iulie 25, 2009

O emisiune ce trebuie văzută...



FLV
Real
(sursa: http://www.tvr.ro/emisiune.php?id=3273#)

6 comentarii:

Giovanni il romeno spunea...

Cu asemenea Universitati ne rad si curcile din Mozambic ! Si pe vremea mea se intampla sa mai "scape" cate o "Doctor Inginer" (s-o ierte D-zeu !), dar erau cazuri rare. :)

Bibliotecaru spunea...

Aşa este, în Mozambisc curcile au simţului umorului, mai ales dacă sunt gestante... :D

Viaţa academică a ajuns o glumă numai pentru că afacerea cu învăţământ exploatează dorinţa părinţilor de a avea copii cu facultate.

Giovanni il romeno spunea...

,,, Viaţa academică a ajuns o glumă numai pentru că afacerea cu învăţământ exploatează dorinţa părinţilor de a avea copii cu facultate. ,,,

Si pe vremea mea parintii "doreau" copii cu facultate, chiar daca "avantajul material" NU EXISTA.
SELECTIA era insa atat de dura, incat pana si la "inginerie" se ajungea la 5,6 pe un loc la Admitere. Asa se face ca in "Comunismul tarziu", ajunsesem sa avem chiar si o nomenclatura "isteata"; ca dovada, a intors "pagina" si acum au si mai multa Putere.
ACUM, scara valorilor este alta si "vine de afara" !

Bibliotecaru spunea...

Este adevărat, selecţia admiterii era mult mai dură. Este adevărat şi obsesia admiterii exista şi ea. Diferenţa dintre vremurile acelea şi vremurile actuale este că astăzi studentul nu mai are aceiaşi ţintă ca în trecut. Astăzi facultatea nu mai înseamnă mare lucru, nu mai înseamnă un loc de muncă în concordanţă cu acea diplomă, nu înseamnă poziţia de şef. De aceea nimeni nu mai face selecţii, nimeni nu se mai îngrijorează când eliberează diplome pe bandă rulantă. Universităţile de astăzi, şi cele de stat, nu numai cele particulare, au ajuns un fel de afacere, actul de educaţie este lăsat undeva colateral. Lumea nu înţelege că banii nu se scot numai din plata cursurilor ci şi din manuale, restanţe, alte taxe care nu se văd din afară. Nu ar fi nici o problemă dacă s-ar face şi educaţie, profesorii însă sunt, în cea mai mare parte a lor, nişte prestatori de servicii măsuraţi cu ora. Pe ei nu-i mai interesează să predea materia, studentul este interesat exclusiv de obţinerea diplomei (pentru că el ştie că are şanse foarte mici să profeseze ca economist sau inginer sau mai ştiu eu ce).

Giovanni il romeno spunea...

Atunci era mai bine, cand era ... mai rau ! :(

Bibliotecaru spunea...

Aşa este soarta românilor, să obţină mai bine în trecut numai pentru că este din ce în ce mai rău.