luni, noiembrie 15, 2010

Bösendorfer "Imperial" grand piano


În sfârşit România începe să renunţe la investiţia în limuzine ministeriale pentru a achiziţiona... un pian. Ţin minte cât s-a zbătut Iosif Sava pentru pianul Yamaha alb din TVR... Iată că acum avem şi un Bösendorfer "Imperial" grand piano la sala radio.

Din aceasta toamna, Radio Romania detine cel mai nou si mai valoros pian din Romania – Bosendorfer Imperial – care va fi inaugurat vineri, 12 noiembrie 2010, de catre Horia Mihail.
Concertul, care va avea loc la Sala Radio incepand cu ora 19.00, face parte din Turneul National MusicON sustinut de Romanian Piano Trio.
O conferinta de presa pe aceasta tema va avea loc joi, 11 noiembrie 2010, ora 14.00, la sediul Radio Romania.
Horia Mihail va interpreta in deschiderea concertului Fantezia pe teme poloneze in la major pentru pian si orchestra, op. 13 de Fr. Chopin. Programul serii mai cuprinde Rondo in sol minor pentru violoncel si orchestra, op. 94 de A. Dvořák – solist Razvan Suma, Tzigane, pentru vioara si orchestra de M. Ravel – solist Alexandru Tomescu.

In partea a doua a concertului, publicul va putea audia Simfonia fantastica, op.14 de H. Berlioz.

Achizitia pianului Bosendorfer Imperial a venit ca o necesitate in urma constatarii gradului ridicat de uzura al celorlalte piane detinute de radioul public. In urma procurarii acestuia, Radio Romania beneficiaza, in acest moment, de doua „extreme” instrumentale – cea mai veche si mai valoroasa vioara din tara - Stradivarius Elder Voicu -, care poate fi ascultata la Sala Radio prin intermediul lui Alexandru Tomescu, solist concertist al radioului, si cel mai nou si mai valoros pian din tara - Bosendorfer Imperial - disponibil pentru concertele stagiunii incepand cu 12 noiembrie.

Membrii formatiei Romanian Piano Trio – Alexandru Tomescu, Horia Mihail si Razvan Suma – sunt reprezentantii unei noi orientari in randul tinerilor cu studii in strainatate – alegerea de a fructifica in Romania cunostintele si experienta dobandite peste hotare.

Dupa ce au fost rasplatiti cu aplauze pe scene celebre din intreaga lume precum Concertgebouw Amsterdam, Thèatre des Champs Elysées sau Thèatre Chatelet, Paris, cei trei artisti fac sa rasune compozitii celebre si in sali de spectacol din licee de arta din tara in cadrul celei de-a cincea editii a turneului MusicON 2010. Aceasta dovedeste inca o data pasiunea si dedicarea acestor tineri artisti de a demonstra ca „Muzica clasica este pentru toti”.

Programul pe care Romanian Piano Trio l-a pregatit pentru concertele din acest an include lucrari de Maurice Ravel, Antonin Dvorak și Frederik Chopin. Turneul MusicON 2010 este organizat de Asociatia Culturala Accendo in parteneriat cu Orchestrele si Corurile Radio si agentia de comunicare Brandung.

(sursa: http://www.eventim.ro/ro/stiri/stiri/recente/633299/inaugurarea_celui_mai_nou_pian_din_romania_la_sala_radio_in_cadrul_turneului_musicon.html)

Ce este un Bösendorfer "Imperial" grand piano?
Vă puteţi face o idee AICI şi AICI.

http://www.dcnews.ro/wp-content/uploads/2010/11/pian.jpg
(sursa: http://www.dcnews.ro/2010/11/bosendorfer-imperial-cel-mai-scump-pian-din-romania-afla-cine-l-a-cumparat/)












Niciun comentariu: