marți, august 21, 2007

homo natus de muliere brevi vivens tempore repletus multis miseriis. quasi flos egreditur et conteritur et fugit velut umbra et numquam in eodem statu

(Omul nascut din femeie are putine zile de trait, dar se satura de necazuri. Ca si floarea, el creste si se vestejeste si ca umbra el fuge si e fara durata. Iov 14:1,2)
Am vrut sa incep cu un alt citat din biblie: beati pauperes spiritu quoniam ipsorum est regnum caelorum” (fericiti cei saraci in spirit caci a lor va fi regatul raiului) si sa scriu o continuare ale postarii de ieri sub egida : cine nu sesizeaza ca are probleme, "carevasazica" nu le are. As fi comentat stiri ca: Se decide daca in 2008 vom avea alegeri parlamentare in baza votului uninominal; Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas a declarat ieri pentru A.M.Press ca este in continuare uimit de usurinta cu care liderul PSD, Mircea Geoana, trateaza problema depunerii motiunii de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu; Social democratii au stabilit: nu mai au cum sa dea inapoi in privinta motiunii de cenzura; Democratii inca nu s-au decis daca vor sprijini motiunea de cenzura a PSD si par sa evite, inca, adoptarea unei pozitii clare, prin lansarea unor noi acuzatii la adresa social-democratilor; Delegatia Partidului Conservator, prezenta la consultarile cu primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, va pleda pentru organizarea alegerilor europarlamentare in luna noiembrie, a declarat, pentru Rompres, purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, inaintea consultarilor. Multe lucruri de comentat ofera politica in tara asta. Am sa-mi spun insa punctul de vedere fata de un eveniment pomenit pe tot esicherul masmedia: protestul florareselor.
Reiau stirea pentru a ramane intiparita in spatiul electronic: "Cateva sute de florarese au protestat, ieri, fata de decizia primarului sectorului 3, Liviu Negoita, de a desfiinta mai multe chioscuri de vanzare a florilor, dar si pentru ca primarul general Adriean Videanu amana reglementarea acestei activitati. Floraresele au inceput mitingul in piata George Enescu si au continuat in fata sediului Primariei Capitalei, iar apoi in fata Primariei Sectorului 3. Cu toate ca viceprimarul capitalei, Razvan Murgeanu, i-a primit pe florari la primarie pentru a le asculta cererile, acestia s-au intors in strada. "Videanu nu a respectat protocolul incheiat cu Asociatia", a declarat Florin Georgescu, presedintele Asociatiei Florarilor din Romania. "
Cei care faceti politica,… cum sa nu protesteze floraresele daca le siliti sa ia casa de marcat si sa parasasca trotuarul, coltul de strada, pentru a exista ca patroane de florarie. Spunea o florareasa: "Cum pot eu negocia pretul florilor daca el este fix si trebuie sa fie si pe bon. Lasati fratilor floraresele in pace. Daca le siliti cu legea, vor gasi ele cum sa faca sa fie tot asa cum a mai fost. Bine sau rau, ele sunt o reminiscenta vie a Bucurestiului de acum 150 de ani, poate si mai mult, ce stiu eu. Poate domnul profesor Razvan Teodorescu sa ne ajute aici. Sa punem floraresele la valoarea a ceea ce sunt, adica o institutie, o relicva istorica. Aproape au disparut acei oameni care mergeau pe strazi strigand "geamuri", sau "matura-matura", sau "pamant de flori" sau "sticle goale cumpaaaaaar" sau "hainiiii veeeechi" sau "cosarul".














Ii mai am inca in amintire. Poate au toate acestea un usor miros de mahala, dar mahalaua este un lucru bun, miroase a istorie, a fiinta, a harducait de trasura pe drumul desfundat. Si de aceea nu pot sa nu le spun alesilor de la primarie, mai puneti domnule niste borduri care sa delimiteze aerul din stanga de cel din dreapta, lasati in pace floraresele. Cine stie, poate mai strica niste borduri si ele, mai iese de o afacere.

Niciun comentariu: