joi, august 16, 2007

Olim habeas eorum pecuniam, numquam eam reddis: prima regula quaesitus

(O data ce le-ai luat banii, nu-i mai da inapoi niciodata: prima regula a achizitiei)
PSD are un obiectiv: GUVERNAREA.
PSD are o solutie pentru a impune pe dl. Mircea Geoana la Palatul Victoria: firma Benn, Schoen & Berland Associates condusa de Matt Carter.
PSD scapa ceva din vedere: Romania nu are caracteristici anglo-saxone.

Ce scriu ziarele:
Carter a fost prezent la reuniunea informala de la Bran, unde le-a prezentat social-democratilor rezultatul unui sondaj realizat de o companie britanica.
Mircea Geoana l-a prezentat pe Carter drept un reprezentant al unei firme profesioniste engleze care i-a facut campania electorala lui Bill Clinton si care lucreaza in prezent cu Hillary Clinton, noua pretendenta la functia suprema in statul american.
Geoana a precizat ca a ales sa lucreze cu firma de consultanta Penn, Schoen & Barland si, implicit, cu Carter, datorita bunelor relatii pe care PSD le are cu laburistii englezi, dar si a unor afinitati ideologice. Geoana a refuzat sa spuna de ce anume se va ocupa firma englezeasca, invocand necesitatea pastrarii strategiei secrete.
Vicepresedintele PSD Victor Ponta a spera ca aceasta colaborare sa-i ajute sa castige alegerile cel putin trei ani la rand.
"Sper sa nu trecem insa prin experienta laburistilor -18 ani in opozitie- si sa trecem mai curand prin cealalta experienta a lor, alegeri de trei ori la rand castigate.(...) Mi-as dori sa avem succesele laburistilor, mai putin Irakul ", a mai punctat ironic Ponta. (Ziare.com 14 august 2007)


Inca din aprilie 2005, data cand dl. Mircea Geoana a devenit de iure presedintele partidului PSD, acesta face eforturi sa devina si de facto lider politic. Vocea sa insa nu se prea face auzita in partid, ii ramane undeva la baza corzilor vocale (vezi foto).
Cum doreste sa implineasca acest deziderat? Pe baza unui argument solid, si anume ca "exista o relaţie personală şi directa cu Partidul Laburist", PSD angajeaza o firma britanica pentru a atinge obiectivul de a… pardon, scuzati, secret. Nu este tulburatoare viata politica din Romania?

Si mai tulburatoare a fost alta declaratie a domnului Geoana:
"Partidul nostru cere ca, in discutiile pentru formarea unui nou guvern, sa asiguram o guvernare care sa puna interesele romanilor pe primul loc, a ceea ce consideram ca este cel mai important in lista prioritatilor", din aceasta cauza "dorim sa contribuim pentru asigurarea unei guvernari competente", in contextul in care "trebuie reformata clasa politica din Romania". (Jurnalul National, 16 august 2007)


Nu pot intelege decat ca actualul guvern, Tariceanu II, nu pune interesele romanilor pe primul loc. Atunci, daca sunt puse pe primul loc interesul altui popor, probabil (logic din afirmatia domnului Geoana) ca domnul Tariceanu si guvernul pe care il conduce reprezinta interesele unui stat strain. Domnule Mircea Geoana, de ce nu ne spuneti pentru ce agenturi straine lucreaza domnul Calin Popescu Tariceanu. Nu ar mai fi nevoie de o motiune de cenzura, l-ati putea acuza direct de un act de tradare nationala.

Niciun comentariu: