luni, octombrie 18, 2010

Lumea văzută prin ochii lor


Am citit pe blogul doamnei deputat Cristina-Ancuta Pocora o relatare a unui eveniment local la care aş fi vrut şi eu să particip: Târgul de Toamna (Feteşti), Expoziţie-Concurs cu preparate pentru iarna în cadrul Târgului de Toamna de la Feteşti.

http://blog.cristinapocora.ro/wp-content/uploads/2010/10/afis-expo.jpg
(sursa: http://blog.cristinapocora.ro/?p=2169)

Priveam la pozele de la eveniment, recunosc, la borcane priveam cu poftă... Am descoperit însă şi o lume separată de cea care se desfăşoară normal, o lume paralelă ascunsă cumva privirii.

http://lh4.ggpht.com/_fRVHUJx-BFE/TLwalqW149I/AAAAAAAAEZY/5XF41Evgsks/s512/DSC08289.jpg

http://lh5.ggpht.com/_fRVHUJx-BFE/TLwal63VnnI/AAAAAAAAEZc/jZuQEFgazGQ/DSC08327.jpg

http://lh3.ggpht.com/_fRVHUJx-BFE/TLwal5tX0BI/AAAAAAAAEZg/MgAtfrdHJcA/s512/DSC08358.jpg
(sursa foto: http://blog.cristinapocora.ro/?p=2192)

Bucuria unui borcan de zacuscă, un teren de joacă pentru cei doi copii... A fost cu adevărat o lume a încercărilor culinare sau o lume a unei picături de bucurie şi nevinovăţie într-o realitate de zi cu zi a dezmembrării sociale. Poate ar trebui să ne aplecăm mai des asupra lumii celui care ridică de jos un băţ şi face din el o sabie LASER din Războiul Stelelor, poate că ar trebui să ne ridicăm, măcar din când în când, spre mintea copiilor.

2 comentarii:

cristina pocora spunea...

da, felul in care ai prezentat tu evenimentul da mult de gandit. cam asa arata realitatea acestei zone.

(P.S. in afis s-a strecurat o greseala pe care noi, la fetesti am remediat-o, si anume, evenimentul a avut loc in octombrie nu septembrie)

Bibliotecaru spunea...

Acum, ce-a fost a fost... Septembrie, octombrie... Important este că au fost borcanele pline cu lucruri bune. Păcat că românii cumpără prin magazine borcane umplute prin "cele străinătăţuri" când ar putea să achiziţioneze, la aceleaşi preţuri, borcane cu conţinut românesc.