miercuri, februarie 15, 2012

EXPOZITIE GRAFICA - ALEXANDRU CRISAN


În perioada 19.02.2012 - 19.03.2012 are loc expoziţia grafică semnată de Alexandru Crişan. Vernisajul este pe 17 februarie 2012, ora 19.00, pe baza de invitatie, la Readers Cafe, Metropolis Center, Parter, str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, Bucureşti.
Expoziția reunește o serie de lucrări realizate în tehnică mixtă în peniță, în intervalul 2011-2012. Tematica expoziției urmărește evoluția personajelor, (îngeri, demoni, fragmente contorsionate, etc.) dincolo de simpla lor reprezentare. Îngerii și demonii, imagini ambivalente, prefigurează fețele diferite ale aceluiași personaj. Alături de personajele enigmatice stau torsurile feminine și reprezentările părților anatomice într-o succesiune vizuală atipică. Aparițiile repetate, aparent similare, constituie proiecțiile repetitive ale lumii onirice situate într-un plan intermediar, între vis și realitate. Fața ascunsă este în context dilatarea lumii personajelor, a sporirii prezenței reale a acestora.

http://www.onlinegallery.ro/files/imagecache/330px/stiri/864-p%204001l.jpg

Cu trimiteri către lumile alegorice, titlurile lucrărilor vorbesc despre o primă fază în execuția subiectelor, despre dualitate, evoluție, transparență și interpretare... Formele și prezențele iconice marchează experiențele pe care le regăsim în fața ascunsă a lucrurilor. Lucrările originale în miniatură au la bază ideea măriri optice ulterioare a rezultatului final. Tehnica preferată este aceea a dilatării acestuia într-o experiență optică a realității supraexpuse, permițând astfel vizualizarea curgerilor cromatice și a reacției suportului. Liniile din spatele desenului spun ''povestea pelicanului'', diferită dar complementară de forma finală a lucrării. Cealaltă față a subiectelor devine printr-un gest concret o prezență animată, atemporală, marcată de interacțiunea cu elementul fluid care atenuează ''starea perfectă'' și transformă imaginea inițială. Apa ca agent intermediar mediază transpunerea în planul imaginar... P.4001.... aparent un cod de culoare!
(http://www.onlinegallery.ro/stire/p4001-expozitie-grafica-alexandru-cri%C8%99)
Alexandru Crişan este un tânăr de 33 de ani care se recomandă drept general artist fiind implicat şi în design interior, nu numai în arte plastice (http://www.crisanarch.ro/).

http://www.artlimited.net/user/0/0/1/8/7/9/9/artlimited_img333506.jpg
(http://www.artlimited.net/image/en/333506)


(http://www.saatchionline.com/art/Painting-Ink-m-m/188462/1373556/view)

Niciun comentariu: