miercuri, iunie 25, 2008

Guvernul României...


The image “http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2473-148169-_3colcomanescucopy.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Întrevederi ale ministrului afacerilor externe cu înalţi oficiali germani - Berlin, 24 iunie 2008 -


Aflat la Berlin pentru a participa la Conferinţa pentru sprijinul securităţii civile şi a statului de drept în Palestina, ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut o serie de întrevederi cu oficiali germani – Frank-Walter Steinmeier, ministrul federal german de externe, Susanne Kastner, vicepreşedintele Bundestag-ului german, Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag şi Christoph Heusgen, consilier pentru probleme de politică externă al cancelarului federal. Discuţiile au vizat teme aflate pe agenda bilaterală, regională şi europeană.

Ministrul român de externe a subliniat nivelul foarte bun al dialogului politic şi al relaţiilor economice româno-germane şi legăturile speciale dintre cele două ţări, care au la bază prezenţa minorităţii germane în România şi a unei importante comunităţi româneşti în Germania.

În cadrul întrevederii cu omologul german Frank-Walter Steinmeier, s-a convenit perfectarea unei vizite oficiale a ministrului român de externe la Berlin, în perioada următoare, în vederea aprofundării temelor de interes comun şi a posibilităţilor de extindere a cooperării româno-germane în cadrul Uniunii Europene.
http://media2.gruprc.ro/photo/thumbs/450_500/042008/da82a0ca0930c70c30b1672709e7d502
Partenerii germani s-au interesat de stadiul reformelor în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei în România, ministrul Comănescu dând asigurări că autorităţile române continuă cu toată seriozitatea implementarea angajamentelor asumate şi exprimând încrederea într-o evaluare obiectivă a Comisiei Europene.

Întrevederea cu Christoph Heusgen, consilierul pentru politică externă al cancelarului federal, a permis un schimb de opinii aprofundat pe teme precum Tratatul de la Lisabona, Politica Europeană de Vecinătate, Balcanii de Vest, problematica energetică.

În cadrul discuţiilor cu oficialii germani, Lazăr Comănescu a reiterat interesul deosebit al României pentru dezvoltarea unei cooperări strânse cu partea germană pentru promovarea, atât în contextul bilateral cât şi al UE, a unor proiecte de anvergură precum cele care ţin de regiunea Mării Negre, de cooperarea dunăreană sau de Politica Europeană de Vecinătate în ansamblul său. Au fost evidenţiate de asemenea oportunităţile existente de cooperare bilaterală în privinţa utilizării de către România a fondurilor europene.

Niciun comentariu: