miercuri, iunie 25, 2008

PD-L va deveni PP abia după prezidenţiale


Partidul Democrat-Liberal (PD-L) îşi va schimba denumirea, în Partidul Popular (PP), abia după alegerile prezidenţiale din 2009.

PD-L dorea ca această modificare să se producă anul acesta, însă democrat-liberalii se tem că electoratul ar putea fi indus în eroare, înainte de prezidenţiale.

“Schimbarea numelui, în Partidul Popular, este o chestiune care nu se va întâmpla decât după prezidenţialele din 2009, în niciun caz acum. Trebuie să se termine tot ciclul electoral”, a afirmat vicepreşedintele PD-L, Valeriu Stoica.

PD-L intenţionează să creeze şi un organism, în care să atragă sindicate, asociaţii profesionale şi intelectuali cu simpatii de dreapta. Formaţiunea condusă de Emil Boc a este afiliată la Partidul Popular European.

Iată o ştire extrem de interesantă, pentru că eliberează zona democrată şi este lăsată PSD-ului. În plus, cum doctrina Populară nu există cu adevărat, este foarte interesant de ştiut cum anume se va poziţiona pe eşichierul politic. În România a mai cunoscut câteva partide Populare:


The image “http://www.pndro.ro/images/SIGLE/prm.gif” cannot be displayed, because it contains errors.Chiar şi PRM-ul a fost un timp Popular, dacă nu mă înşeală memoria, Partidul Popular România Mare - PPRM


Uniunea Populară Social Creştină

ŞI PNG a înghiţit la un moment dat Partidul Popular. Astăzi, prin proprie declaraţie, "Partidul Noua Generaţie – Creştin Democrat este o organizaţie politică de dreapta, creştină, naţionalistă, europeană, din familia modernă a partidelor populare, creştin democrate, conservatoare".

Niciun comentariu: